Bandyklubbens hemsida blev porrsajt

Klubbchefen: ”Det känns förjävligt”

SPORTBLADET

Selånger bandyklubbs hemsida har blivit förvandlad till porrsajt med nakna kvinnor.

– Det känns förjävligt, det är sjukt alltså, säger Dan Henriksson, klubbchef i Selånger SK Bandy.

Det var i måndags som telefonerna började gå varma hemma hos Dan Henriksson och andra i Selånger Bandy.

– Det var föräldrar till några i ungdomslaget som skulle gå in på hemsidan för att få information. Då hittade de det här.

Bytte adress

För ett år sedan bytte Selånger Bandy hemsidesadress och har sedan dess länkat från den gamla till den nya. För någon vecka sedan upphörde den gamla domänen att tillhöra Selångers bandyklubb, och det är efter det som porrföretaget lagt beslag på sidan, men behållit adressen till Selånger Bandy.

– Och eftersom tydligen fler klickar på den gamla adressen med .nu på slutet så är det den som kommer upp först när man söker på Selånger Bandy.

Dan Henriksson och de andra i bandyklubben utanför Sundsvall har sökt företaget som står för porrbilderna och lyckats lokalisera dem till Jungfruöarna i Västindien.

Dan Henriksson tror att det här är ett fräckt sätt att tjäna pengar på.

Kontaktat jurister

– Vi har pratat med folk som säljer domäner, och enligt dem kan vi köpa tillbaka sidan för 2 000 kronor.

Det tänker inte Selånger Bandy göra. I stället har de tagit kontakt med jurister på Riksidrottsförbundet som ska se om det finns någon annan lösning. Klubben funderar också på att göra en polisanmälan.

– Vi vill verkligen be om ursäkt för det som har uppstått. Men det är ingenting vi själva rår över. Vi hade inte i vår vildaste fantasi kunnat tänka oss att något sådant här skulle hända, säger Dan Henriksson.

Johanna Melén