Edsbyns guldhjälte bänkad i premiären

”Konkurrensen är hård, men alla vet vad som gäller”

SPORTBLADET

EDSBYN

Svenska mästarlaget Edsbyn gick för halv maskin men vann ändå den allsvenska premiärmatchen mot Ljusdal lekande lätt – 10-2.

Då andra lag klagar över sina tunna trupper har Edsbyn i det närmaste det omvända problemet: för många stjärnor.

Mot Ljusdal stod Joakim Hedqvist, SM-finalhjälte i mars, utanför laget.

– Konkurrensen är hård men det är inte någon som är sur eller irriterad. Vi har lyft upp det här till ytan, alla vet vad som gäller, säger Edsbyns landslagsmittfältare Magnus Olsson.

Edsbyns två nyförvärv, Daniel Andersson och Daniel Jonsson, var riktigt bra under premiärmatchen. Matchklockan hade inte passerat sex minuter innan Andersson gjorde sitt första mål i edsbytröjan när han slog in en målvaktsretur. 62 minuter senare satte Andersson 6-1 med ett riktigt snyggt skott ur högervinkel.

Defensivt Ljusdal

Ljusdal spelade defensivt. Mattias Wibergs tjusiga 1–1- mål var frukten av ett av få anfall. Annars handlade det mest om att vänta hemåt. Edsbyn gick framåt. I första halvlek såg hemmalagets spel bara stabilt ut. I andra var det stundtals bra – men sammantaget visade Edsbyn bara bråkdelen av det kunnande som finns i laget. Det räckte till att vinna med 10–2.

En av Edsbyns bästa spelare under andra halvlek var Magnus Olsson.

– Det är skönt att ha premiären avklarad och stå på åtta plusmål efter en match. Första halvlek var vårt spel lite si och så, efter paus tågade vi på bra. Ljusdal tröttnade rejält en kvart in i andra, säger Olsson.

Europacupfinal

Nu väntar två allsvenska matcher till innan Edsbyn på torsdag reser till Archangelsk för Europacupfinal mot Vodnik. Fyra matcher på åtta dagar – då skadar det inte att ha en stor trupp.

– Det är gott att ha många spelare att tillgå. Om någon vilar så är det bara att plocka in en ny pusselbit så rullar maskineriet vidare, säger Olsson.

– Edsbyn har aldrig vunnit Europacupen. Nu är läget gynnsamt för oss och vi ska göra allt för att ta hem finalen. Ett Europacupguld skulle ligga fint i prisskåpet.

sportbladet.se ([email protected])