Sargade Derbylirare nära poäng mot VSK

”Vi behöver inte be om ursäkt”

SPORTBLADET

Mesta mästarna mot ett lag som inte spelat i allsvenskan på 50 år, det kunde väl bara sluta på ett sätt? Och visst, Västerås vann mot Derby - men det var med ett nödrop. Först med tre minuter kvar att spela avgjorde Patrik Anderbro till VSK:s fördel.

- Bittert. Men ändå är det en positiv känsla man bär med sig efter matchen. Vi behöver inte be om ursäkt för att vi är med i allsvenskan, säger derbytränaren Johan Pettersson.

De första minuterna fungerade Derbys spel snubb på perfekt och efter tio minuters spel var ställningen osannolika 2-0 till hemmalaget på Stångebro bandybana.

- Vi gjorde precis det vi bestämt oss för. Det var en otroligt häftig känsla att ledan mot ett topplag som VSK med 2-0 säger Johan Pettersson.

Kalixförvärvet Nils Wikström gjorde 1-0 redan i matchens första minut och Oskar Hagström utökade till 2-0. Derbys ledning stod sig i 20 minuter, sedan både reducerade (Johan Östblom) och kvitterade (Patrik Anderbro) VSK.

I andra bytte lagen chanser med varandra. Derby hade ett par bra lägen att ta ledningen, men det blev bara ett mål till. Patrik Anderbro tog ner en lyftning från Andreas Hammarbäck och avgjorde matchen tre minuter före full tid.

- Det var tokjämnt, precis innan de avgjorde hade vi bud på mål ett par gånger, säger Pettersson.

- Idag visar vi att vi fartmässigt hänger med och även att vi behärskar lyrspel av högsta klass. VSK är i mina ögon ett av världens bästa lyftlag.

Efter matchen fick Derbys vänsterback Eric Morssing-Vilen en otrevlig överraskning. När han tog av sig bandybyxorna i omklädningsrummet forsade blodet från ett sår i ena låret.

- Han har tydligen fått en skridskoskena över en lårmuskel under matchen. Han måste ha varit ordentligt uppumpad med adrenalin för att inte märka något. Det är härligt att man har sådana spelare i laget, säger Johan Pettersson.

Efter matchen fick Morssing-Vilén bege sig till sjukhus för att sy ihop såret. Hur illa skadad han är är ännu oklart.

Sportbladet.se ([email protected])