Enkel premiärseger för Villa

SPORTBLADET

Joakim Larsson svarade för en klassinsats i Villas mål, måltjuven Mattias Nilsson nätade tre gånger och även Villas norska nyförvärv, Marius Austad hamnade i målprotokollet - det var inte allt för mycket att klaga på i Villalägret efter onsdagens säsongspremiär på Lidköpings Isstadion då Katrineholm besegrades med 8-3 i lätt snöfall.

Villa gjorde egentligen inte så mycket mer än vad de behövde. Men Villatränaren Mikael Arvidsson behövde inte ånga de ord han sa till Villas officiella hemsida inför matchen angående lagets trupp anno säsongen 2005/2006.

– Många pratar om våra spelarförluster men vi har också flera bra nyförvärv och en mycket bra stomme i laget som vi bygger vidare på. Vi skall fortsätta spela vårt spel som bygger mycket på fart och ett tryggt försvar.

Ingen Johan Andersson, ingen Daniel Andersson, ingen Jörgen Gustafsson - men väl en Mattias Nilsson, en Ari Holopainen, en Peter Karlsson, en Patrik Hellman och en Patrik Hellman - det kan räcka en bra bit det också.

Nyförvärven Jon Ljungberg (från Motala) och Marius Austad (från Solberg) fick båda godkänt betyd för sin allsvenska premiärinsats i Villatröjan. 

Sportbladet.se ([email protected])