Hammarby övertygade mot Falun

Reste sig snabbt efter förlusten mot Bollnäs

SPORTBLADET

Hammarby imponerade när laget vann borta mot Falun med klara 7–2. Framåt spelade Hammarby snabbt och rörligt, bakåt var det tätt.

– En mycket stabil insats, jag är nöjd. I denna match uppträdde vi verkligen som ett lag, sade Hammarbytränaren Stefan Karlsson.

Efter förlusten mot Bollnäs var det ett motiverat Hammarby som satte full fart på Lugnet i Falun. Hemmaspelarna hade mycket svårt att hänga med i Hammarbys tempo, och var också gästfria. Båda de första Hammarby-målen kom efter hörnreturer. Andreas Eskhult gjorde det första, sköt den andra hörnan som David Karlsson petade in. Då hade bara sju minuter av matchen spelats.

– En bra start för oss. Båda dessa mål visade att vi verkligen var med direkt, sade Hammarbys tränare Stefan Karlsson mycket nöjt.

Eskhult gjorde även 1–5 efter matchens snyggaste sologenombrott då han på sin väg framåt lurade bort en handfull Faluspelare.

Även Hammarbys måltjuv David Karlsson noterades för två mål, men han var mer nöjd med lagets defensiva arbete.

– Jag tyckte det fungerade mycket bra bakåt. Nu äntligen har vi fått is och kan spela ihop laget. Det har tagit mycket energi när vi inte kunnat träna som vi velat. Mot Bollnäs i premiären var vi fortfarande inne i rinkspelet. Men hur bra vi är får vi se om några omgångar. Det kan man inte säga redan nu, sade han.

Falun var uddlöst framåt. Båda hemmamålen kom efter fasta situationer, Tomas Jansson satte en hörna och en straff.

Bollnäs tog hand om ledningen borta mot Sandviken genom Anders Spinnars på hörna. Sen var det slut på det roliga för gästerna. Innan paus hade Sandviken gjort fem raka mål och punkterat matchen. Till slut vann Sandviken med klara 12–3, sedan sju av lagets spelare kommit med i målprotokollet.

I södergruppen hade Vänersborg målkalas hemma mot Derby, anförda av Misja Pasjkin som gjorde tre mål innan pausvilan då Vänersborg ledde med 6–0. Redan då var matchen över och punkterad. Matchen slutade 10–2.

Betydligt jämnare var det mellan Motala och Villa. Gästande Villa tog tidigt ledningen med 2–0 efter två mål på hörna. Motala kvitterade men Villa återtog ledningen och hade den till fem minuter återstod. Då vände hemmalaget matchen genom mål av Patrik Spångberg och Mattias Sjöholm, som spelades fram av Spångberg. I och med segern toppar Motala en södergruppen, men laget har en match mer spelad än de flesta lagen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM