Hagberg plockade poäng i Uppsala

SPORTBLADET

Några av världens bästa bandyspelare kom på besök. Men Uppsalapubliken är svårflörtad - inte ens 500 kom för att se Sirius möta Sandviken på Studenternas. De som valde sofflocket gick bland annat miste om att se VM-finalhjälten Henrik Hagberg göra sitt 100:e mål som Saikspelare.

Målet var Hagbergs andra i matchen, kom efter 18 minuters spel och betydde 3-0. Efter den fullträffen var matchen i praktiken avgjord. Klasskillnaden lagen emellan var tydlig.

I andra halvlek gjorde Hagberg, som fick fjolårssäsongen så gott som förstörd på grund av en efterhängsen knäskada, ett mål till. Dessutom svarade han för två målgivande passningar i matchen som Saik vann med 9-3.

– Det är klart att det känns bättre när man inte har några problem, en sån säsong som jag hade i fjol vill man inte ha. Men det känns ändå som om jag är efter med träningen fortfarande, om jag ska orka hela säsongen, säger han till Arbetarbladet.

Hagberg toppar nu den allsvenska poängligan med fem mål och sex assist.

– Han är framför allt en väldigt skicklig passningsspelare. Han har en sån blick och varierar spelet när han fördelar bollarna. Han gör de andra bra och är oerhört viktig för oss, säger Saiktränaren Stefan Åkerlind till Arbetarbladet.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM