Succéstart för nye Västerås-tränaren

Westman har lett Västerås till toppen

SPORTBLADET

Västerås SK är ett av blott två lag med full pott i bandyns allsvenska efter fyra spelade omgångar.

Nye tränaren Andreas Westmans lag såg till att vinna mot Villa-Lidköping med 5–2 och toppar därmed den södra gruppen.

Andreas Westman, som vunnit tre SM-guld som spelare, fick se bortalagets Ari Holopainen slå in ledningsmålet på hörna i mitten av första halvleken, men i andra halvleken höjde VSK tempot och tack vare ett mål och en pass av ytterhalven Anders Östling lyckades de vinna.

Tvåa är Vetlanda, som efter 6–3 mot Motala är två poäng efter VSK.

I botten av tabellen såg Derby till att vinna sin första match i allsvenskan på 50 år. Nykomlingen Derby – som sedan mitten av 1950-talet främst spelat division 2- och division 3-bandy – besegrade Boltic-Göta hemma på Stångebro med 9–7. Trots underläge med både 1–3 och 2–4 lyckades östgötarna vända matchen och därmed lämna över jumboplatsen till Katrineholm.

I norr är de regerande svenska mästarna Edsbyn som väntat i topp – och det andra lag som vunnit samtliga matcher. Årets femte raka seger kom mot Bollnäs, 7–4.

Sandviken såg till att rädda en poäng hemma mot Falun trots underläge med 0–3 i halvtid. Tre mål på en kvart i mitten av den andra halvleken av Gustav Björkman, Daniel Mossberg och Patrik Nilsson innebar att matchen slutade 3–3.

Segrar även för Hammarby (7–1 mot Sirius) och Broberg (6–3 mot Ljusdal) i norr samt Vänersborg (11–2 mot Katrineholm) i söder.

Sportbladet - TT

ARTIKELN HANDLAR OM