Mästarmaskinen

"Vi var tvungna mala sönder Bollnäs"

SPORTBLADET

Edsbyns segertåg fortsätter.

Fyra raka segrar och frågan är vem som ska kunna stoppa dem.

- Vi är inte dåliga på någonting, säger Edsbyns Joakim Hedqvist.

Foto: XX
överkörda Trots 2-0 efter bara en handfull minuter kunde inte Bollnäs stå emot Edsbyn i Hälsingederbyt.

Utmanarna Bollnäs fick en drömstart i gårdagens hälsingederby. Efter fem minuter ledde hemmalaget med två noll och en upprepning av bedriften i World Cup, där de besegrade Edsbyn två gånger, kändes inte långt borta.

Men samtidigt som Bollnäs spelade hem och tätade bakåt kom Edsbyn igen. Och igen. Mästarmaskinen från byn hade bestämt sig.

Har en bred trupp

- Alltså, Bollnäs känner till allt om oss så vi visste att vi var tvungna att mala sönder dem. Det var enda sättet, säger Joakim Hedqvist.

Det krävdes två upphämtningar för mästarna, först från 0-2 till 2-2, sedan från 4-2 till 4-4. Vid 5-4 hade Edsbyn punkterat matchen och största frågan nu är väl vilka som ska kunna stoppa den framrusande lagmaskinen.

- Det gäller att vara starkast hela tiden. Grundserien är ingen transportsträcka för oss, att hamna i topp är viktigt. Och att vinna ett derby är stor prestige för oss.

Men vad är det som gör Edsbyn så bra?

- Vi har en bred och bra trupp. Varje match är det många duktiga spelare som står utanför. Och så arenan förstås, träningsmöjligheterna den ger.

Edsbyn - favoriterna

Ni verkar få leva med favoritstatusen?

- Det där är mest ett spel mellan tränarna. Visst är vi bra, men det handlar mest om att något lag ska ha favoritstämpeln. Men vi vill ju vara på toppen så nu när vi är där får vi se till att må bra under tiden.

AnnaMaria Jansson

ARTIKELN HANDLAR OM