Edsbyn vann finalreprisen

Avgjorde efter paus

SPORTBLADET

Edsbyn vann reprisen på förra säsongens SM-final hemma mot Sandviken med 8–5 (3–3).

– Jag är imponerad att vi kan prestera så här bra bandy i match efter match, sade Edsbyns Per Hellmyrs efter matchen.

Den tidiga seriefinalen mellan Edsbyn och Sandviken fick en flygande start med två mål på lika många minuter. Sandviken ryckte sedan fram till 3–1 och stoppade effektivt Edsbyns attacker. Men två gången inom loppet av två minuter kvitterade Edsbyn. Per Hellmyrs gjorde en fenomenal soloprestation och fintade bort halva Sandviken innan han överlistade Joel Othen.

– Såna mål stärker självförtroendet, men för mig kändes det inte som jag dribblade bort så många. Det var mer som de försvann åt olika håll, sade Hellmyrs.

Minuten senare serverade Daniel Liv en kalaspassning till Jonas Edling som kvitterade.

Edsbyn ökade farten i början av andra halvlek, och tog ledningen efter ett hörnmål från Peter Törnberg. När sedan Sandvikens Daniel Eriksson åkte ut tio minuter gjorde Edsbyn ytterligare två mål och punkterade matchen.

Punkterade matchen

– Vi sade till varandra i paus att vi skulle hålla den intensitet som vi hittade i slutet på första halvlek och det lyckades, sade Hellmyrs.

Efter 6–3-målet tappade matchen i underhållningsvärde och tempo. Först sedan Sandviken reducerat blixtrade Edsbyn till igen med tre snabba mål.

Edsbyn har nu radat upp fem raka segrar och leder serien med fyra poäng före överraskningen Broberg/Söderhamn. Hellmyrs poängterade vikten att fortsätta vinna och komma etta eller tvåa i serien för att få fördel av en hemmamatch mer i elitserien.

Tvåa i norrgruppen är överraskande Broberg/Söderhamn som besegrade Hammarby på hemmaplan med 4–3, sedan Jonas Nygren gjort det avgörande målet sju minuter före full tid.

Bollnäs har haft problem i början av serien. Borta mot poänglösa Sirius blev det dock seger med 5–2. Även Ljusdal är utan poäng i norrgruppen. Laget hade länge oavgjort borta mot Falun men hemmalagets Tomas Jansson gjorde två mål i slutminuterna, matchen slutade 6–4 för Falun.

Serieledarna i södergruppen, Västerås, tappade säsongens första poäng borta mot Motala. Lagen följdes åt i målprotokollet i matchen som slutade 5–5. Tvåa efter Västerås ligger nu Vänersborg som vann borta mot Boltic-Göta med 5–2. Fyra av Vänersborgs mål kom i andra halvlek.

Katrineholm tog säsongens första seger hemma mot Derby, KSK hade 4–2 i paus och vann med 7–4.

TT