Första förlusten för Edsbyn

Hammarby vann med 4–1

SPORTBLADET

Edsbyn åkte på sin första allsvenska förlust för säsongen.

Hammarby avgjorde i tredje perioden hemma på Zinken och vann med 4-1.

- Vi hade tre jättelägen i andra som inte gjorde mål på, efter det var det trögt energimässigt, säger Edsbyns tränare Ola Johansson.

Foto: SCANPIX
bajenjubel Hammarbyspelarna jublar efter Rickard Kochs 3–1-mål.

För Hammarby, som i fredags förlorade med 3-4 mot Broberg, var segern naturligtvis oerhört skön.

-Vi var heta och spelade ett oerhört bra försvarsspel. Mot ett lag som Edsbyn vet man att det inte blir så oerhört många avslut, men vi följde vår plan och var oerhört koncentrerade vi våra aktioner, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

- Vi förtjänade en seger idag.

Spjuth högerhalv

Hammarby ställde upp utan magsjuke Göran Rosendahl och ljumskskadade Oscar Jonsson. På grund av skadorna fick Kalle Spjuth spela högerhalv för första gången i karriären. Han gjorde det bra, men var helt slut efter matchen.

- För oss var det nog bra att matchen spelades 3x30 minuter. Vi fick lite extra vila, säger Karlsson.

Det var en match utan allt för många klara målchanser. Särskilt lös mållägena med sin frånvaro.

- Då var det flängigt fram och tillbaka. Sedan var vi på gång, säger Ola Johansson.

Edsbyns bästa period i matchen kom strax efter att David Karlsson efter 51 minuters spel givit Hammarby ledningen med 1-0 på hörna. Ett flertal lägen skapades men Jocke Hedqvist och Daniel Andersson brände båda sina chanser.

Ett par minuter in i tredje perioden kvitterade Edsbyn när Jonas Edling slog in en hörnretur. Men Edsbyn lyckades inte vända matchen. Istället avgjorde Hammarby med två snabba returmål i matchminuterna 68 och 71 (Mikael Larsson och Richard Koch). Efter 3-1-målet släppte inte Hammarby till särskilt många chanser.

”Folket kommer”

- Vi blir inlurade mitt i banan och sedan fortsätter vi att köra in i deras försvar gång på gång, det får de kraft av, säger Ola Johansson.

Tre minuter före full tid avgjorde Stefan Erixon definitivt när han fick slag på bollen i en kalabalikartad situation framför Anders Svensson i Edsbymålet. Segern gladde Hammarby, men inte publiksiffran: 2419.

- Men fortsätter vi så här så kommer det nog folk framöver, säger Stefan Karlsson.

Sportbladet ([email protected])