Se upp, norrlag – nu glänser VSK

Hjälten: Vi kan vara med uppe i toppen

SPORTBLADET

VÄSTERÅS

Norrlagen är härmed varnade. Västerås övertygade i premiären och visar att man är söderns hetaste kandidat i kampen om SM-guld.

- Vi kan definitivt vara med där uppe i toppen, säger mesta mästarnas Oscar Robertson.

Foto: ULF HÖJER
Oscar Robertson gjorde två mål i elitseriepremiären mot Broberg.

Elitseriestarten Västerås bjöd på när man utklassade Broberg tar upp laget som en tänkbar guldkandidat. I alla fall om man får tro Brobergs tränare Peter Isaksson som lovordade motståndarna efter 7-3-förlusten.

- Västerås är riktigt, riktigt bra i dag. De visade hur bandy ska spelas. De spelade roligt och försökte hela tiden skapa något, säger Isaksson, som fick se sitt lag släppa in fem mål på tolv minuter.

"Riktigt starka"

För även om Västerås övertygade från start hängde Broberg med i målprotokollet, gjorde 1-0 och var med fram till 2-2. Sen orkade man inte mer och Västerås visade klass. Om siffrorna följt det spelmässiga övertaget hade Västerås gjort minst det dubbla.

- Om de spelar som i dag kan de bli farliga och stå sig bra gentemot de andra norrlagen, tror Isaksson.

Tränarkollegan i Västerås, Andreas Westman, tar nöjd emot berömmet.

- Vi fick matchen dit vi ville och vi vet att vi är riktigt starka över 90 minuter, säger Westman.

- Flera av målen var klassmål. Dagens match lovar gott inför fortsättningen.

Tvåmålsskytt

Planens piggaste skrinnare var Oscar Robertson som gjorde hemmalagets två första mål. Först ett solo med avslutande skott i krysset och sen ett imponerande volleyskott på hörnretur.

- Jo, det blev snygga mål i dag. Jag tycker vi visade mycket av vi kan. För egen del går det bättre och bättre. Laget ser starkt ut, vi kommer vara med bland de fyra bästa och kanske mer än så, säger Robertson.

På söndag fortsätter kampen mot norrlagen då Hammarby borta väntar. Tills dess bör dessutom Västerås backklippa Lars Johansson ha tillfrisknat och förstärka ytterligare.

- Nu är bara vinster som gäller, menar Robertson.

Jill Wegerup