Pasjkin: Viktigt med en poäng

Vänersborg vände 0–2 mot Broberg/Söderhamn

SPORTBLADET

Broberg/Söderhamn hade 2–0 hemma mot Vänersborg, men fick nöja sig med en poäng. 2–2 slutade matchen.

– Viktigt med en poäng, men vi fick inte gång vårt spel, sade Vänersborgs Misja Pasjkin som räddade poäng åt västgötarna.

Hammarby är obesegrat efter två elitseriematcher, även mot Västerås tog laget en uddamålsseger, 2–1.

Både Broberg och Vänersborg förlorade sina premiärmatcher i elitserien och det märktes framför allt på hemmalaget Broberg att laget diskuterat försvarsspel. Det tog mer än 50 minuter innan Vänersborg fick fram ett skott på mål. Knappast väntat med tanke på att Vänersborg öst in mål i allsvenskan.

Då var hemmaledningen 2–0 sedan Erik Olovsson petat in en retur efter frislag och Stefan Larsson gjort likadant.

– Jag tyckte nog att det var vi som gjorde det svårt för oss, så bra var inte Brobergs försvar. Det blev tillknäppt spel och det blir så ibland, sade Pasjkin.

Ändå kom Vänersborg in i matchen, med lite tur. Ett skott från Mikael Lindberg styrde på Joakim Berglund och ställde Dennis Wasberg i hemmamålet helt. Kort efter 2–1 målet fick Vänersborgs spelmotor Valerij Grachev matchstraff. Broberg öste på framåt och hemmalagets Robert Dammbro träffade både ribba och stolpe. Broberg vaskade också fram flera hörnor men kunde inte punktera matchen.

Istället kom kvitteringen som en kalldusch för hemmalaget. Misja Pasjkin överlistade Wasberg i hemmamålet med ett isskott efter Vänersborgs tredje hörna i matchen. I slutminuterna hade Vänersborg flera hörnor, utan att kunna utnyttja dessa. Dessutom fick laget ett mål (Pasjkin) bortdömt i slutet.

– Jag tycker oavgjort var rättvist, sade Pasjkin. Med tanke på att vi spelade med en man mindre stora delar av andra halvlek är det okej med en poäng. Hade vi förlorat två matcher i inledningen av serien hade det känts tungt.

Hammarby tog andra raka elitseriesegern hemma mot Västerås, 2–1. David Karlsson gjorde båda Hammarbymålen på hörna i respektive halvlek. Hammarby skapade också många målchanser förutom målen men Daniel Kjörling i VSK-målet gjorde ett flertal riktigt bra räddningar och höll VSK kvar i matchen.

Västerås Michael Carlsson reducerade i mitten av andra halvlek men närmare än så kom inte Västerås.

– Jag är mycket nöjd med den inställning killarna visar även i denna match. Första halvlek var vårt bästa denna säsong både defensivt och offensivt. Jag tycker att vi vann matchen mycket rättvist, sade Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

De regerande svenska mästarna Edsbyn vann borta mot Villa-Lidköping med 5–3 tack vare tre mål av Per Hellmyrs, medan Vetlanda och Sandviken spelade 4–4 tack vare en sen upphämtning av Saik. Daniel ”Zeke” Eriksson och Patrik Nilsson gjorde de två sista målen.

Sune Karlsson/TT