Stjärnan hotar att nobba VM

Bergwall till attack mot förbundets ersättningar

Fem världsmästerskap har han rutin från, men nu är målvakten Andreas Bergwall less på de dåliga ersättningar som delas ut.
SPORTBLADET

Sverige ska försvara guldet på hemmaplan. Men två veckor innan premiären hotar dock världens bäste målvakt med att tacka nej.

– Jag vill markera inför förbundet hur dåligt jag tycker dem skött ersättningsfrågan, säger Andreas Bergwall.

Om landslagets och Hammarbys stjärnmålvakt bojkottar VM blir det ett stort avbräck för Sverige. Han har rutin från 5 världsmästerskap och räknas allmänt som världens bäste bandymålvakt.

– Jag vill så klart vara med i VM på hemmaplan men jag har inte bestämt mig hundra än. jag är besviken på förbundet och vill markera inför dem hur dåligt jag tycker de skött ersättningsfrågan, säger Bergwall.

”Ska gå ihop”

De 450 kronor spelarna erbjuds i ersättning av förbundet skrattar han åt.

– Man måste ju kunna få det att gå ihop. Ett VM på hemmaplan ska inte göra att vi spelare går back, säger Bergwall.

Förutom att ”lönen” är låg så är Bergwall också besviken på hur Svenska Bandyförbundet arbetat med sponsring och löner.

– Dem har inte skött sin uppgift att dra in pengar och det blir vi spelare som får lida för det. Sedan har förbundet fått klartecken i ersättningsfrågan från debutanter och spelare med få landskamper, inte den grupp vi tillsatt som förbundet skulle vända sig till. Som ny vågar många inte komma med krav utan säger ja, säger Bergwall.

– Jag skulle säkert kunna ordna sponsorer åt mig själv för att få det att gå ihop ekonomiskt, men det känns fel, vi är ju ett lag.

Förbundskapten Anders Jakobsson blir orolig när han får reda på att Bergwall är tveksam till VM.

– Det vore väldigt jobbigt, ett ruskigt, hemskt avbräck.

Jill Wegerup