Oavgjort i toppmötet

4–4 mellan Sandviken och Västerås

SPORTBLADET

Sandviken var närmast segern på Rocklunda. Men matchens bästa spelare stod mellan Västerås stolpar: Daniel Kjörling. Mötet mellan de två klassiska bandylagen slutade 4-4.

- Jag är väldigt glad att vi får med en poäng idag. Kjörling gör några fantastiska räddningar, säger VSK-tränaren Andreas Westman.

Första kvarten var spelet avvaktande. Därefter skaffade sig VSK ett rejält grepp om matchen. Sett till spelet – men inte till målen. Ted Andersson tryckte in 1-0 via Saikmålvakten Gabriel Bridholm, Daniel Mossberg kvitterade på hörna men efter 22 minuter återtog VSK ledningen. Anders Östling drog upp ett anfall och spelade bollen till Tobias Holmberg som med en stenhård passning hittade formstarke Micke Carlsson mitt i straffområdet. Carlsson drog sig ut åt vänster och lyfte upp bollen i droppnätet bakom Bridholm.

Västerås kom flera gånger genom Sandvikens försvarslinje. Men det var Saik som gjorde matchens nästa mål. Stefan ”Pumpen” Andersson, som ett par minuter tidigare tvingat Daniel Kjörling till en fantomräddning slog in en hörna längs isen. Målet såg ut som en exakt kopia av Mossbergs hörnmål.

Saik skapade tryck

Efter 40 minuter blev plötsligt allt svart på Rocklunda. Strömmen försvann och domaren Jonas Hovlund skickade in lagen i omklädningsrummen. Efter en dryg kvart kom strömmen tillbaka. När spelet återupptogs var matchbilden helt förändrat. Plötsligt var det Sandviken som skapade tryck offensivt.

Fem minuter in på andra halvlek fick Saik straff efter att Patrik Nilsson dragits omkull. Stefan Andersson slog till men Daniel Kjörling – matchens lirare – stod än en gång i vägen.

Oväntat och inte särskilt välförtjänt var det istället Västerås som tog ledningen med 3-2 när Anders Östling rakade in en målvaktsretur. Daniel Mossberg kvitterade, Micke Carlsson satte 4-3 till Västerås när han fick klubban (eller var det skridskon?) på ett frislag från Patrik Anderbro.

En dryg kvart före slutet var det återigen utjämnat på Rocklunda. Patrik Nilsson slog in Saiks tredje hörnmål för matchen.

Nöjd – och missnöjd

Sandviken hade på slutet det mesta av spelet och var klart närmast ett segermål. Men Daniel Kjörling visade landslagsklass och var en starkt bidragande orsak till att VSK lyckades få med sig en poäng från matchen.

- Totalt sett en match som jag tycker att vi skulle haft en poäng till med oss från med tanke på målchanserna i andra halvlek. Ändå är jag nöjd eftersom vi hela tiden lyckas hämta upp underlägen, sammanfattar Sandvikens tränare Stefan Åkerlind.

sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM