Skröder tvåmålsskytt när SSK slog Luleå på övertid

Per-Åge Skröder tvåmålsskytt

SPORTBLADET

Per-Åge Skröder blev tvåmålsskytt när Södertälje besegrade Luleå med 3–2 efter förlängning i Coop Arena på tisdagskvällen.

Hemmalaget ställde upp utan förkylde Mikael Renberg, och spelade stundtals riktigt uselt.

– Jag tror inte att det betyder så mycket att Micke är borta. Men det är klart, han vill ju alltid vinna, så viss betydelse har det, sade Roger Rönnberg, Luleås assisterande tränare, efteråt.

– Vi gör en bra start, sedan ser vi rostiga ut. Vi är inte riktigt heta. Det här kan vara en viktig näsbränna för oss, sade han.

Södertäljes spel var inte heller av toppklass, men laget kämpade matchen igenom och var bäst i slutperioden, när matchen stod och vägde.

– Jag är mycket nöjd med att vi lyckades vara obekymrade och vågade spela för att vinna, sade Ulf Taavola, tränare i Södertälje.

0–1 väckte Luleå

Södertälje gjorde matchens första mål, när Pär-Åge Skröder petade in 0–1 i numerärt överläge, när Linus Omark i Luleå satt utvisad.

Målet kom i andra periodens inledning, och väckte Luleå ur slummern.

Spelet började plötsligt fungera för hemmalaget och efter bara drygt två minuter kvitterade Jaroslav Obsut med ett handledsskott från blå.

I slutet av perioden gav Fredrik Hynning Luleå ledningen efter att ha blivit frispelad av Karl Fabricius. Hynning agerade kolugnt och lurade Rastislav Stana med ett par dragningar innan han placerade pucken i nät.

I slutperioden var det Södertälje som var hetast, och laget lyckades kvittera till 2–2 genom Justin Mapletoft med bara sju minuter kvar av ordinarie matchtid.

Mapletoft kvitterade

Målet kom efter en tekning som vanns av Södertälje. Pucken gick bakåt till Petri Liimatainen som sköt stenhårt på mål. Mapletoft styrde in pucken bakom en helt ställd Tero Leinonen i Luleås kasse.

Vid full tid var resultatet 2–2.

I förlängningens inledning hade Luleå flera vassa chanser att avgöra, men Rastislav Stana var rena väggen.

Efter tre minuter klev Per-Åge Skröder fram igen, och frälste Södertälje med sitt segermål. Framspelningen stod Anze Kopitar för.

Laget knappar nu sakta men säkert in på Timrå, som ligger ovanför kvalstrecket.

Södertäljes nästa motståndare är just Timrå, och Ulf Taavola är förhoppningsfull inför bortamötet nu på torsdag.

– Jag hoppas vi kan ta med oss det positiva från den här matchen, inte minst powerplay- och boxplayspelet. Vi vann sist där, och kan göra det igen, säger han.

Per Vallgårda/TT