Hedberg avgjorde seriefinalen

Knapp Bollnäs-seger

SPORTBLADET

Bollnäs vann onsdagens superallsvenska seriefinal mot Motala med 3-2. Joakim Hedberg avgjorde genom att sätta 3-1-målet efter 72 minuters spel. Bollnäs toppar nu tabellen två poäng före just Motala.

Matchen på Motala Isstadion var jämn. Hemmalaget skapade före paus fyra hörnor, men lyckades inte göra mål på någon av dem. Bollnäs hade en hörna - den slog Hans Åström i mål. Efter paus utökade Patrik Larsson till 2-0, Pär Fahlén reducerade strax efteråt men IFK lyckades inte komma ikapp. Lars Bryngelssons reduceringsmål kom på tilläggstid.

Än viktigare än toppmatchen var bottenmötet mellan Ljusdal och Derby. Matchutgången var länge oviss men efter en timme gjorde hälsingarna ett ryck och gick från 2-1 till 5-1. Ljusdal ligger nu precis över nedflyttningsstrecket på fyra poäng, lika många som sjundeplacerade Sirius. Derby parkerar på sistaplatsen med en enda poäng. Den superallsvenska vägen ser ut att bära raka vägen tillbaka till division 1 för Linköpingslaget.

Falun och Katrineholm låg före onsdagens omgång sida vid sida runt slutspelsstrecket. Det gör de nu också, men Faluns 7-3-seger i hård vind och snö på Lugnet gör att avståndet lagen emellan nu är två poäng.

- Vi dominerade i 90 minuter. Det var skönt att se. I tidigare matcher efter omstarten har vi bara varit bra i vissa perioder, det här kändes som en vändning för oss, säger Falutränaren Sören Persson till falubsbandy.com.

Snön föll även över Tingvalla i Karlstad där matchen mellan BolticGöta och Sirius fick spelas 3x30 minuter. Sirius tog ledningen med 1-0, BolticGöta vände till 3-1 i andra perioden men Sirius hämtade före sista rundan in värmlänningarnas målöverläge. Till slut blev det ändå en överlägsen seger för BolticGöta som i tredje perioden bjöd på målkalas och rann ifrån till 9-3. Hete Jonas Nilsson gjorde fyra av målen.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM