30 raka utan förlust i kyrkan

Edsbyn oslagbara på hemmaplan

SPORTBLADET

Edsbyn verkar oslagbara i sin bandykyrka.

I går kom 30:e hemmamatchen på raken utan förlust.

- Sådant sätter respekt hos motståndarna, säger Franco Bergman.

Kan fira Patrik Rönnqvist gjorde 7-3.

Edsbyn dominerar.

Gårdagens match mot Västerås blev den den 30:e raka hemmamatchen utan förlust. Och på bortaplan har laget inte förlorat sedan den 27 november förra året.

"Tungt att komma hit"

- Vi är tunga att möta och vi har många matchvinnare. Det är tufft för motståndarna att komma hit, säger Edsbyns assisterande tränare Franco Bergman.

Ett konstaterande som är omöjligt att säga emot, hittills under säsongen har nämligen inget lag lyckats stjäla en enda poäng av Edsbyn på hemmaplan.

Öppnade stenhårt

- Vi känner en enorm trygghet här hemma och vi har alltid bra förhållanden. Dessutom har vi en mycket bra laganda, säger Bergman.

Något som Västerås fick känna på i går. Edsbyn öppnade stenhårt och klappade snabbt in 3-0. Men Västerås kom tillbaka och triggade stämningen. 3-3 i halvtid och en kort stund verkade lagmaskinen från byn vackla i sin övertygelse om kyrkans magi.

Men sen vände det.

Som vanligt.

- Vi började bra, men blev övermodiga och Västerås växte in i matchen. I andra halvlek är det Daniel Andersson som räddar oss. Han kliver fram i ett kritiskt läge, vid 3-3 när vi har en man utvisad, och sätter ett mycket viktigt mål.

Gjorde hattrick

Faktum är att Andersson inte bara satte ett mål. Nyförvärvet från Villa gjorde dagen till ära hattrick och hittade äntligen rätt efter en vacklande säsong.

- Jag har känt mig på gång nu mot slutet och i dag var det riktigt skönt att göra mål. Det var viktigt för mig att göra mål tidigt i matchen, då flyter det liksom på sen, säger Andersson.

Han förklaring till Edsbyns storhet är enkel.

- Vi har ett bra lag och konkurrensen sporrar nåt fruktansvärt. Till och med de som sitter på bänken är klasspelare.

Edsbyns förlustfria svit på hemmaplan

AnnaMaria Jansson