Ljusdal nosar på slutspelsplats

– efter ny seger

SPORTBLADET

Vad har hänt med Ljusdal? En vinst på de första 17 matcherna säsongen 2005/2006, fyra fullpoängare på de fyra senaste. Thony Lindquist, LBK:s från Dynamo Moskva inlånade tränare, har hittills bara upplevt segrar med sitt nya lag. Under söndagen blev det 5-4 hemma mot Katrineholm. Plötsligt har tidigare uträknade Ljusdal häng på en slutspelsplats.

Ljusdal gick snabbt upp till 3-0 mot KSK, i andra halvlek kom sörmlänningarna tillbaka och hade kontakt när Tomi Niemikorpi reducerade till 4-3. Med 20 minuter satte Ponyus Wennberg 5-3, Niemikorpi slog till igen med fem minuter kvar men Ljusdal höll undan till seger.

Ljusdal ligger nu bara en poäng efter BolticGöta som just nu befinner sig på åttondelsfinalplats. För Katrineholm går det tyngre. Gapet upp till kvalplats är nu tre poäng eftersom även Sirius lyckades vinna. 3-2 borta mot Motala var en riktig skräll. Förre Motalaspelaren Urban Förare avgjorde med två mål.

I Karlstad befäste Bollnäs sin serieledninge genom att besegra BolticGöta med 6-4. Bollnäs tog ledningen med 3-0, men släppte sedan in BolticGöta i matchen. Först när Anders Spinnars i 79:e minuten gjorde 6-3 kändes det avgjort.

- Man ska inte säga att det är klasskillnad, men när vi börjar för fullt så hänger dom inte med. Sen blir vi kanske lite bekväma och gör inte det vi ska göra. Jag tycker ändå att vi har kontroll på matchen. Vi var inte oroliga. Samtidigt skulle vi kunna ha punkterat matchen när vi ledde med 3-0 med något mål till så skulle dom inte orkat. Det var lika när dom var uppe på Sävstaås. Vi ledde med 3-0 där också, men sen fick dom mål i första periodens sista minut som de fick lite energi av. Men som sagt, jag tycker vi har full kontroll idag också, säger Bollnäsmittfältaren Ville Aaltonen till giffarna.com.

Falu BS vann för andra matchen i rad mot Derby. Denna gång med 7-3. Falun ligger på andra plats i Superallsvenskan. Derby är fast förankrat i botten. Vid förlust mot Ljusdal i nästa omgång är Linköpingslaget definitivt klart för division 1-spel nästa säsong.

Sportbladet.se ([email protected])