Hammarby utjämnade mot VSK

Men Edsbyn stormar mot final

SPORTBLADET

Västerås (TT)

Hammarby vann 4–1 borta mot Västerås och utjämnade till 1–1 i matcher i semifinalserien.

– Vi hade pratat om att vara mera på tå inför matchen och det var vi också, sade Hammarbys tvåmålsskytt Andreas Eskhult.

Samtidigt är Edsbyn på väg mot lagets tredje raka SM-final med stormsteg efter 5–1 borta mot Sandviken.

Hammarby fick den smakstart laget behövde efter förlusten i första hemmamatchen mot Västerås. Trots motvind och en spelare utvisad ledde Hammarby med 2–0 redan efter åtta minuters spel.

Västerås jobbade sig in i matchen men hade väldigt svårt att komma fram till farliga lägen. Hammarbys försvar var väl samlat och stoppade effektivt solokörningar och försök till kortpassningar. Och när VSK-spelarna försökte med längre uppspel var adressen sällan rätt.

I sista minuten av första halvlek kom dock det mål hemmalaget behövde. På tennis vispade Andreas Hammarbäck snyggt och otagbart in 1–2.

– Vi hade nog varit ganska nöjda efter första halvlek även om vi hade legat under – med tanke på vinden, sade Hammarbys Andreas Eskhult. Vi spelade det spel vi hade kommit överens om att göra innan, vara mera på tå i försvarsspelet över hela banan.

Jagade kvittering

Andra halvlek jagade Västerås en kvittering och hade mer bollinnehav mellan de täta avblåsningarna. De riktigt farliga avsluten från hemmaspelarna var dock lätträknade. Närmast kom Andreas Östling som fick bra träff efter en av Västerås sex hörnor i andra halvlek men Andreas Bergwall i Hammarby-målet gjorde en riktigt bra benparad. Bergwall spelade stabilt matchen igenom.

– Det kändes som att vi inte var inne i semifinalserien i första matchen mot Västerås. Inget illa om Motala men vi fick inte så tufft motstånd i kvartsfinalerna. Nu är jag inte orolig för fortsättningen, det hade jag varit om vi förlorat även denna match, sade Bergwall.

I stället för kvittering kunde Hammarby göra två mål i slutminuterna på kontringar när Västerås flyttade upp mer och mer spelare offensivt.

Edsbyn är på mycket god väg mot tredje raka SM-finalen på Studenternas. Efter 3–1 hemma i första matchen mot Sandviken vann Edsbyn borta med 5–1 och behöver nu bara en seger till för att nå finalen.

Missat en straff

Hans Andersson gav Edsbyn ledningen efter en hörna redan efter åtta minuter och Edsbyn kunde gå fram till 4–0 innan Daniel Mossberg petade in Sandvikens första mål precis innan halvtid efter lagets sjunde hörna. Strax innan hade Daniel Eriksson missat en straff för Sandviken.

För att Sandviken ska nå final krävs nu tre raka segrar mot Edsbyn, varav två i Edsbyns inomhushall där hälsingelaget är obesegrat de senaste säsongerna.

TT