Grattis...

Magnus Olsson, 34,i går utsedd till "Årets Man" i svensk bandy

Foto: JERKER IVARSSON
GULDLIRARE Magnus ”Kuben” Olsson firar SM-guldet 2005. På söndag kan Året Man i svensk bandy få hissa bucklan – för tredje året i rad.
SPORTBLADET

Hur känns det?

– Hur häftigt som helst.

Överraskad?

– Ja. Det är många saker man drömmer om, men det här hade jag inte ens drömt om. Första gången jag fattade, att jag fanns med i diskussionen var när du Lasse skrev om det i Sportbladet i lördags. Och på måndagen ringde Martin Fransson från förbundet.

Du gör din 19:e A-lagssäsong och är bättre än någonsin. Hur förklarar du det?

- Det startade med SM-finalen för två år sen. Det blev en kick när det sen slutade som det slutade: jag tränade hårdare och jag skötte om min kropp bättre.

Jag vet, att det är speciellt en man i Edsbyn du vill tacka för dina framgångar.

- Ja, min morfar Holger Westh. En eldsjäl i föreningen. Inte så att han byggt upp den själv - men nästan. "Mr Ön" kallades han. Jag var 2,5 år när morfar första gången tog med mej ut på isen. Det känns som han är med här idag.

Vet du förresten vilken edsbyspelare som senast fick priset?

- Jodå, jag har läst listan. INGEN edsbyspelare har fått det. Ola Johansson 1983 och 1988, Hasse Johansson 1989, javisst - men då spelade dom för Boltic och Västerås. Så jag är den förste.

Det är ju inne i bandyn att dra tiIl Ryssland. Har inte du fått några anbud?

- Dom har haft några trevare ute, men vi har det ganska bra i vår lilla lada.

Till sist, SM-finalen på söndag - hur slutar den?

- Det blir en öppen och häftig match mellan Sveriges två bästa lag. Men det är vi som har de positiva bilderna med oss från 2004, och den vändningen kommer Bajen att bli påminda om hela veckan.

Lasse Sandlin