Tränaren sa upp sig – efter 14 timmar

Jocke Forslunds comeback i Bollnäs GIF blev rekordkort

SPORTBLADET

Hastigt och mindre lustigt står Bollnäs GIF åter utan tränare. Detta efter att Jocke Forslund sagt upp sig – 14 timmar efter att han skrivit på kontrakt över kommande säsong.

– Man är ju en spontan person, säger han.

Foto: Mats Strand

Anledningen till Forslunds helomvändning sägs vara restiden. Forslund, som tränade Bollnäs mellan åren 2000-03, har insett att han inte orkar pendla från och till Sandviken.

Kontraktet undertecknade han på onsdagskvällen. På torsdagen ringde han upp bandyklubbens ordförande Olle Nilsson Sträng.

– Jag kom hem 23.30 och tänkte: "Ska man ha det så här hela vintern, sitta i en bil flera timmar varje dag och samtidigt kunna göra ett bra resultat?". Det är inga bra signaler när man tvekar. Då är det bättre att hoppa av på en gång, säger han till Ljusnan.

”Man är ju en spontan person”

Forslund förstår att hans plötsliga avhopp sätter Bollnäs i en jobbig situation, då rekryteringen av en ny tränare nu måste återupptas.

– Hela situationen känns penibel. Men man är ju en spontan person och jag försöker att alltid vara ärlig.

I och med Forslunds överraskande beslut slutar han nu med tränaryrket, i alla fall på elitnivå. I vinter blir det istället läktaren – som kritiskt granskande åskådare.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM