Vändningen bevis – allt är inte ruttet

Sportbladets Lasse Sandlin: Mitt tips blir ändå att Hammarby tar fjärdeplatsen

Foto: kamerapress.se
VILLASKRÄLL Stefan Nordén kvitterade till 4–4 mot Hammarby och sedan kunde inte Villa stoppas.
SPORTBLADET

Även i en bandykrönika måste det vara tillåtet att få göra en rirajt på gamle Shakespeare, en annan vinkling av det som Hamlet till sin trogna vän Horatio säger om Danmark:

Allt är INTE ruttet i staden Lidköping.

Först upptäcktes det att den 1996 uppsatta, fyra meter höga och 2,5 ton tunga trästatyn av bandylegendaren Mikael Arvidsson var så rutten att den måste läggas i förråd och förmodligen aldrig kommer upp igen.

Sen gick Villa i söndags på vinterns värsta propp mot Vetlanda borta, 1–10, och 42 minuter in på onsdagens hemmamatch mot Hammarby ligger man under med 2–4. Inte mycket att hoppas på då...

Men så ger Martin Arvidsson Villa hoppet åter genom 3–4 på hörna strax före halvtid, och efter vilan kommer en urladdning som de 1 324 på Isstadion sent ska glömma.

På 13 minuter vänder Villa matchen efter fem mål av Stefan Nordén, Patrik Hellman, Jonas Gustafsson, än en gång Stefan Nordén (hörna) och Mattias Jansson.

Hammarby tappar allt, men vad gör det då att alla andra resultat i striden kring strecket går Bajens väg?

Hammarby går om Vetlanda – men blir istället passerat av Villa.

Med endast två omgångar kvar är det ruggigt jämnt: fyra lag inom två poäng och tre av dessa dessutom med nästan identisk målskillnad.

Hammarby vinner kampen

Just nu över strecket det Bollnäs som har ödet helt i egna händer genom att man möter såväl Hammarby (fredag) som Vetlanda (söndag).

Mitt tips blir ändå att Hammarby tar fjärdeplatsen.

Hammarby är Weeping Willows-sångaren Magnus Carlssons lag, och aldrig har väl Sportradion låtit vackrare än denna kväll när Weeping Willows direkt i studion framförde ”Unchained melody”, tidernas kärlekssång.

Text av Hy Zaret, melodi av Alex North; året 1936.

Över 500 insjungningar lär ha gjorts, Righteous Brothers påstås vara den mest kända, men själv föredrar jag min lilla EP från 1958; den med Ricky Nelson.

Så kan dramatik och kärlek gå hand i hand en Alla Hjärtans Dag.

FOTNOT: Det korrekta Shakespeare-citatet ur Hamlet lyder: ”Det är något ruttet i staten Danmark”.

Kampen om fjärdeplatsen

Lasse Sandlin