Enkel resa för Hammarby

Bajen klart för kvarsfinal

SPORTBLADET

Hammarby gjorde processen kort med Falu BS i sista omgången i elitserien i bandy. Hammarby vann med 12–4 och säkrade den sista kvartsfinalplatsen.

Västerås vann elitserien, men förlorade avslutningsmatchen mot Sandviken.

Hammarby hade samma antal poäng som Vetlanda inför sista omgången men bättre målskillnad och ett på papperet enklare motstånd i den sista omgången.

Det tog bara 25 minuter för Hammarby att gå fram till 5–0 borta mot Falun. Hemmaförsvaret var både passivt och givmilt och ett par av Hammarbys mål var rena gåvorna från hemmaförsvaret.

– Vi var riktigt laddade inför matchen och fick en bra start, det var viktigt för oss, sade Hammarbys Kalle Spjuth som gjorde två av Hammarbys första fyra mål.

Falun var inte ofarligt framåt men Hammarbys landslagsmålvakt Andreas Bergwall räddade tre friläge i första halvlek. Sista timmen av matchen var mest en väntan på slutsignalen, skärpan i försvarspelet var inte den bästa i något av lagen, Falun syndade mest.

– Vi hade koll på hur det gick i de andra matcherna i paus och andra halvlek var lugn. Nu kom vi bland de fyra bästa lagen och gick direkt till kvartsfinal. Vilken sida vi hamnar på spelar ingen större roll, sade Spjuth.

Bollnäs vann hemmamatchen mot Vetlanda med 6–5. Gästerna hade ledningen i paus men Bollnäs fick upp farten i andra halvlek och vände matchen. Bollnäs tog därmed femteplatsen i elitserien och fick tack vare det möjligheten att välja motståndare i åttondelsfinalen först.

Toppmötet mellan Västerås och Sandviken slutade med bortaseger, 5–2, Västerås första förlust i elitserien. Västerås hade dock säkrat seriesegern redan innan matchen. Allsvenskans skyttekung Patrik Nilsson gjorde fyra av Sandvikens fem mål och hann totalt göra 71 mål under säsongens seriematcher, ett prydligt rekord.

Edsbyn blev tvåa i elitserien efter 9–0 borta mot Villa.

I superallsvenskan förlorade både Örebro och Tillberga sina matcher och tvingas kvala för att behålla sin allsvenska status. Boltic-Göta och Ljusdal degraderas, det var klart sedan tidigare.

Mer info följer efter lottningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM