Så inleds bandyslutspelet

Bollnäs valde Sirius i åttondelen

SPORTBLADET

Efter slutsignal i sista elitserieomgången valde de fyra sämst placerade lagen i elitserien motstånd i åttondelsfinalerna som spelas kommande onsdag och fredag.

Bollnäs fick välja först, valde Sirius. Vetlanda valde Vänersborg, Villa möter Broberg medan Falun spelar mot Motala.

Matcherna spelas efter fotbollens Uefaregler där det sammanlagda resultatet av matcherna avgör vilket lag som går vidare till kvartsfinal. Elitserielagen inleder på bortaplan på onsdag.

Nya val fredag

Efter fredagens andra åttondelsfinal väljer Västerås som seriesegrare i elitserien vilket lag man vill möta i kvartsfinal, därefter väljer Edsbyn och Sandviken medan Hammarby får möta det lag som blir kvar. Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre matcher.

Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher och det är redan klart att Västerås och Hammarby finns på samma semifinalhalva, på den andra finns Sandviken och Edsbyn. Det valet gjorde Västerås-tränaren Andreas Westman.

– Kommer man så långt är det hugget som stucket vilket lag man väljer. Men det brukar bli bra matcher mellan oss och Hammarby. Dessutom brukar det bli mycket publik, sade Westman till Radiosporten.

Finalen spelas 18 mars

– Ett väntat val, sade Hammarbys tränare Stefan ”Lillis” Jonsson. Men innan dess ska vi klara kvartsfinalen och där tror jag vi får möta Vetlanda som vi visserligen vunnit alla tre matcherna mot i år men det har varit tufft. Eftersom matcherna spelas bäst av tre blir det lite klurigare.

Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher. SM-finalen spelas den 18 mars på Studenternas i Uppsala. Teoretiskt finns chansen att det bli repris på förra årets final mellan Edsbyn och Hammarby.

TT