VSK och Bajen till semifinal

Falun och Vetlanda utslagna

SPORTBLADET

Västerås och Hammarby möts i den ena semifinalen i bandyslutspelet.

Västerås slog ut Falun i kvartsfinal efter 6-5 på bortaplan medan Hammarby vann med 2-0 i matcher efter 4-3-seger i Vetlanda.

– När vi får upp farten är vi riktigt tunga att möta men det blir tufft mot Hammarby, sade Västerås fyramålsskytt Patrik Anderbro.

Västerås gjorde 1-0 redan i den andra minuten på Lugnet i Falun. Men det målet blev en väckarklocka för hemmalaget som svarade för en av sina allra bästa halvlekar under hela säsongen. På en halvtimme gjorde Falun fyra raka mål och missade dessutom ett par friläge. Västerås var ett tag i gungning.

– Vi kanske slappnade av lite grand när vi fick första målet så snabbt och det kan man inte göra. Falun spelade ut oss, sade Västerås Patrik Anderbro som gjorde sitt första mål i slutet av första halvlek och reducerade hemmaledningen till 4-2.

Västerås tog över efter paus

Efter pausvilan tog Västerås över helt. Det samlade försvarspelet Falun visade upp i första halvlek var som bortblåst och Västerås hittade enkelt fram till många farliga avslut.

Anderbro, med många säsonger i Faluns tröja, hittade rätt tre gånger i rad på 20 minuter bakom duktige Falun-målvakten Jonas Persson. De målen betydde Västeråsledning med 6–4. Falun reducerade till 6–5 men riktigt spännande blev det aldrig.

– Vi har lite att jobba på inför semifinalerna och det känns rätt så bra. Om allt stämmer så finns risken att man blir lite för stursk, sade Anderbro.

Har vunnit var sin match

I den första semifinalen på söndag spelar Västerås hemma mot Hammarby. Lagen har vunnit var sin match tidigare under säsongen och ett möte har slutat oavgjort. Semifinalserien avgörs i bäst av fem matcher.

– Det som talar för oss är att vi kan påverka matcherna på ett annat sätt än tidigare, vi är starkare nu. När vi får upp farten som i andra halvlek mot Falun är vi riktigt tunga att möta. Men det gäller att vi åker skridskor hela tiden, sade Anderbro.

Hammarby vann också med uddamålet, 4-3 i Vetlanda. Hammarby ledde med 2-0 efter elva minuter, hade sedan ledningen med både 3-1 och 4-2. Vetlanda missade en straff vid 4-2 till Hammarby men fick ändå kontakt i målprotokollet när Patrik Gustafsson gjorde sitt andra mål i matchen dryga 20 minuter före slutsignalen. Trots att Vetlanda flyttade upp många spelare i anfallet på slutet lyckades Hammarby hålla undan.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM