Vakt skadad – föll från staket

Fördes till sjukhus med befarade ryggskador

Foto: DANIEL SANDBERG
SPORTBLADET

Västerås publikvärdar drabbades av kvällens bråk.

– Bolticfansen gjorde rusningar ner mot publikvärdarna. En av dem föll över staketet rätt ner i isen och blev skadad, säger VSK:s ordförande Mats Anderson till Svt text.

Vid 23.30-tiden kom rapporter från Centrallasarettet Västerås om att publikvärden klarade sig med lättare skador. Publikvärden, som är i 25-årsåldern, kommer att få lämna sjukhuset under natten.

– Det är vidrigt och nästan så att man vill sluta jobba, säger han. Men det är heller inte första gången när Boltics supportrar är i farten. Det här handlar om gammalt groll, men tidigare har vi varit förskonade från sådant här inne på arenen, säger VSK:s bandyordförande Mats Andersson till Radiosporten.

Enligt Vestmanlands läns tidnings nätupplaga är publikvärden en man i 25-årsåldern.

– Han har förts till Centrallasarettet och var vid medvetande när ambulansen kom. Men han hade ont och var chockad, säger VSK:s ordförande Mats Andersson till sportbladet.se.

Publikvärden ska ha ådragits klämskador, fallskador och befarade rygg- och nackskador.

– Vi befarade det värsta, men han hade fortfarande känsel i benen när han kördes till sjukhus, säger Mats Andersson.

– Jag blir så ledsen i hjärtat. Det handlar om några idioter som ska visa upp sig och få uppmärksamhet. De förstör för så många andra, säger Radiosportens expertkommentator och den före detta förbundskaptenen Kenth Hultqvist.

Robert Triches, Jörgen Källström