Storseger för Örebro

Körde över Boltic/Göta hemma på Vinterstadion

SPORTBLADET

Örebro SK repade sig snabbt från storförlusten mot Västerås i onsdags.

6–0 i paus blev till slut 12–4 när Boltic/Göta gästade Vinterstadion i Örebro.

Förlusten var Boltic/Götas tredje raka under säsongsinledningen.

Det var många som befarade att ÖSK:s självförtroende fick sig en törn då Västerås i onsdags lämnade Vinterstadion med utklassningssiffrorna 11–2.

– Nej, det lämnade vi bakom oss ganska snabbt. Det är de här matcherna vi ska vinna. Boltic/Göta, Vänersborg och Motala ska vi kunna vinna mot. Villa/Lidköping och Vetlanda ska vi kunna störa men Hammarby och Västerås är för bra, säger ÖSK:s skyttekung Tomas Knutson.

Knutson gjorde fyra mål och var högst delaktig i ÖSK:s storseger.

Redan i halvtid var ställningen 6–0 och Boltic/Göta hade stora problem med ÖSK:s lyrspel. Målvakten Martin Berggren verkade ha hällt såpa på handskarna och hade svårt att hålla de höga bollarna.

Detta utnyttjade Tomas Knutson som gjorde 1–0 efter 13 minuters spel. ÖSK-kaptenen Peter Willén, som gjorde sin 300:e match i ÖSK-tröjan, slog en lång boll som Martin Berggren inte lyckades hålla. Knutson höll sig framme på returen och rakade in ledningsmålet.

Därefter rullade det på.

– Det kändes som en halv förnedring, menar Knutson vars ÖSK nu har två segrar på de tre inledande matcherna.

För Boltic/Göta har säsongsinledningen varit desto tyngre. Två hedersamma förluster mot Västerås och Hammarby följdes upp med fredagens mindre bra insats.

– Vårt spel bygger på ett kollektiv där alla spelare är delaktiga. Faller en spelare ur ramen så är vi sårbara, faller tio spelare ur ramen så förstår ni själva hur det går, säger Boltic/Götas tränare Richard Johansson.

Vad beror den tama insatsen på?

– Vädret. Nej, ärligt talat vet jag inte. ÖSK gör en bra match och läser sönder oss.

Seriefavoriten Hammarby tog sin tredje raka seger, men den satt hårt inne. Först med sex minuter kvar fixade Stefan Persson in segermålet – 3–4 – borta mot Motala.

Dimma stoppade Vänersborg–Vetlanda och matchen spelas i stället på söndag.

I norrserien hade Falun 4–0 redan efter 39 minuter men nykomlingen Tillberga visade moral, knappade in till 4–3 efter två mål av Andreas Broberg varpå Falun gjorde 5–3. Pelle Fosshaug reducerade på nytt på straff, men närmare kom inte Tillberga.

Matchutvecklingen var likartad i Ljusdal. Där hämtade Sirius in hemmalagets 3–0-ledning redan till pausen, men Ljusdal trampade på nytt på gasen i i början av andra och vann med 6–3.

Och i Bollnäs höll Broberg liv i en match som avgjordes först i 90:e minuten när Marcus Ståhl sköt 4–2 till hemmalaget.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM