Förkrossande, Sverige

20-7 (!) mot Norge - nu väntar Finland i semin

SPORTBLADET

Kemerovo, Ryssland

Ett bandy-VM är märkligt på många sätt.

Konstigast: Hur många matcher man än spelar mot underliga motståndare så blir det ändå alltid Sverige–Finland i semifinal.

Så även på lördagen.

Foto: BILDBYRÅN
Daniel Andersson gjorde fem mål mot Norge i morse.

I ett annars dramatikfritt VM så blev det faktiskt åtminstone lite halvspännande när Finland och Kazakstan gjorde upp om vem som skulle slippa få möta Ryssland i semifinalen.

Finland vann till slut med 5–4, och får därmed möta Sverige om en plats i finalen – för tredje VM:et i rad.

– Vi har varit bra den här veckan och kan gå in i semifinalen helt utan press. Det är väl oddset 1.10 på Sverige om jag fick bestämma. Vi sade inför turneringen att vi inte skulle tömma oss helt på krafter förrän i semifinalen och det har vi lyckats med, sade Sören Persson, Finlands förbundskapten.

Svensk storseger

Sverige tömde knappast ut sin energireserv under sitt avsomnade möte med Norge heller.

12–0 i halvtid blev till slut till 20–7 efter att Daniel Andersson petat in fem mål och Magnus Muhrén slagit in sina första två mål i turneringen.

Det är sällan man ser en så glad 6–0-målskytt.

– Det var faktiskt skönt att få göra mål även om norrmännen var otroligt bleka. Jag har bra tryck i kroppen och det är bara hoppas att spelet lossnar ordentligt nu till helgen. Ska vi vinna mot Finland så måste vi lugna ner spelet. Finländarna vill att vi ska ta dåliga beslut och det är precis vad vi gjorde mot dem senast, sade Magnus Muhrén.

Säker på VM-guld

Efter en vecka av ännu ett märkligt VM med alldeles för många betydelselösa matcher alldeles för långt bort med alldeles för lite intresse hemifrån så börjar turneringen nu på riktigt.

Sverige har spelat fem raka VM-finaler men ska det bli ytterligare en måste de höja sig betydligt från förlustmötet i gruppspelet mot Finland.

– Vi var egentligen skandalöst dåliga då. Men selar vi som vi gjorde mot ryssarna så slår vi Finland lätt. Och jag är helt övertygad om att vi slår Ryssland i finalen också, sade Per Hellmyrs.

De skadade spelarna Daniel Liw och Andreas Westh vilade mot norrmännen men är friska nog att ställa upp i helgen.

Ryssland möter Kazakstan i den andra semifinalen.

TT