Edsbyn vinnare i bandyfest

SPORTBLADET

Seriefinal i Västerås. Då såg Edsbyn till att dryga ut sitt försprång gentemot VSK.

– Det var två viktiga poäng, det här kommer vi att ha med oss senare i år, säger matchhjälten Magnus ”Kuben” Olsson som avgjorde till 6–5.

Västerås och Edsbyn. Två lag som ofta klassas som defensivt spelande lag. Efter en första bekräftande halvlek visade båda lagen i den andra att de kan spela underhållande och fartfylld bandy. Och det var de stora elefanternas match. VSK:s Michael Carlsson blev fyramålsskytt och Edsbyns båda måltjuvar, Jonas Edling och Joakim Hedqvist, kom med i målprotokollet.

– Det är inte varje dag man får se sådan här bandy, sade Edsbyns tränare Ola Johansson och får medhåll av planens gigant Magnus ”Kuben” Olsson.

– När två bra lag, som båda vill spela bandy, möts blir det gärna sådana här matcher.

Mittfältsmajestät avgjorde

Edsbyn inledde bäst. Första 30 minuterna var laget stundtals helt överlägset. Därför var ledningen i paus, 3–2, klart rättvist.

Andra halvlek bjöd på en stor dos dramatik. Först gick Edsbyn upp till 5–3 genom mål av Jonas Edling och Mattias Hammarström. Men sedan kom VSK, och framförallt Michael Carlsson igång. VSK-anfallaren både reducerade och kvitterade Edsbyns ledning.

– Vi hade problem med honom i dag, han rör sig väldigt bra och när han väl kommer i sina lägen är han så pass rutinerad att de nästan alltid sitter i nättaket, sade ”Kuben”.

Carlssons fyra mål blev dock betydelselösa. Mittfältsmajestäten Olsson såg nämligen till att avgöra matchen med sitt 6–5-mål i matchens 84:e minut. Snyggt framspelad av Kimmo Houtelin gjorde han inget misstag framför VSK-målvakten Daniel Kjörling.

– Magnus var fantastisk i dag, det är i de här matcherna han kliver fram och visar vilken bra spelare han är, sade Edsbyns tränare Ola Johansson.

Mötet mellan bottenlagen Tillberga och Falun blev jämnt. Tillberga höll dock i taktpinnen och trots ett Falunmål i matchens sista minut vann Tillberga med 5–4. Motala hade inga problem med hemmalaget Sirius. Gästerna vann med 9–4 trots Siriusledning med 3–0 inledningsvis. Bollnäs besegrade Vetlanda med 7–4 och gripen vann över Broberg med 2–0.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM