Sverige kan bli av med VM 2009

”Det har inte fattats några beslut”

Foto: Vladimir Fedorenko
SPORTBLADET

Moskva (TT:s utsände)

Löftet att bandy-VM 2009 ska hållas i Sverige visade sig inte vara så mycket värt.

Anledningen: Pengar och politik, precis som vanligt i bandyvärlden.

Det internationella bandyförbundets kongress lyckades inte komma överens med det svenska förbundet, och därför finns det ännu inget beslut på att nästa års VM-turnering ska spelas i Sverige – trots att det är mindre än ett år kvar.

Fredagens förbundskongress kom inte fram till något.

– Det har inte fattats några beslut. Mycket har sagts, vi har lämnat ett bud och det är det som vi håller på att diskutera. Ett besked kommer nu tidigast i morgon, säger Håkan Ramsin, ordförande i det svenska förbundet.

Ryssland fick VM 2008 med villkoret att nästa års VM skulle hållas i Sverige, men naturligtvis var det inte så enkelt i verkligheten.

Enligt Rolf Käck, generalsekreterare på det svenska förbundet, kostar det tre-fyra miljoner kronor bara för kost och logi för de deltagande lagen, och sedan tillkommer resor och andra kostnader.

Då intäktsmöjligheterna är små, så finns det inga marginaler – därav den förhandling som just nu pågår.

Även det svenska förslaget att korta ner VM i antal dagar, och att inför en A-, B- och C-grupp för att undvika meningslösa matcher, verkar gå om intet.

– Det förefaller inte vara läge att ändra på VM-upplägget. Vi har lämnat förslag men vi får inget gehör för det, sade Ramsin.

På isen går det bättre.

Det svenska laget vann grundserien och är favorit till att ta VM-guldet på söndag.

Niclas Green/TT