Enkla VM-segrar för damerna

Gjorde 23–1 på de två inledande matcherna

SPORTBLADET

Totalt 23–1 blev det för de svenska bandydamerna när VM inleddes i Grängesberg på onsdagen. Svenskorna började mot Kanada, ett lag som förbundskapten Roger Jakobsson hade varnat för. Sverige tog dock kommandot direkt men halvtidsledningen var bara 3–0. I andra öste dock Sverige in mål och vann med 10–1. Noterbart är att speltiden i gruppspelet bara är 2x30 minuter. Bästa målskytt blev Johanna Pettersson med fyra mål.

– Vi är ett par snäpp bättre än Kanada som lag, individuellt sett ligger vi också före, sade Camilla Johansson som gjorde VM-debut.

I onsdagens andra match stod USA för motståndet. På VM i Budapest förra året slutade det mötet 0–0 trots många svenska chanser. Nu vann Sverige med hela 13–0 (7–0). Återigen satte Johanna Pettersson fyra mål medan Anna Jepson prickade in två nya.

– Nu satte vi full fart från start och avgjorde matchen tidigt. Även fast vi inte fick stryk i Budapest så känns det här som en revansch. Till skillnad från matchen i fjol visade vi upp ett större tålamod, vi avvaktade till rätt lägen dök upp, sade Jepson.

På torsdagen ställs svenskorna mot Ungern och Finland i Borlänge. VM-finalen spelas på lördag.

TT