Marcus Bergwall klar för Vetlanda

Meste landslagsmannen åter i svensk bandy

SPORTBLADET

Marcus Bergwall, 37, återvänder till svensk bandy efter en säsong i den ryska ligan. Som Sportbladet.se skrev tidigare blir det Vetlanda BK för den meriterade backen.

– Vi har fått spetskompetens till laget som vi ska utnyttja maximalt, säger Vetlandas tränare Jonas Claesson till klubbens hemsida.

Foto: Daniel Nilsson
Marcus Bergwall, allt närmare Vetlanda.

Äventyret i Ryssland och det stjärnspäckade laget Dynamo Moskva är över. Landslagsmannen Marcus Bergwall kommer att spela i Sverige den kommande säsongen. Sportbladet.se talade under tisdagen med Bergwall.

– Det är inte klart ännu, men det är på gång, sa Bergwall då.

Nu är affären helt klar. Bergwall presenterades under tisdagen och det är en rutinerad spelare som Vetlanda har värvat. 37-åringen har bland annat gjort 132 landskamper vilket gör honom till Sveriges meste landslagsman genom tiderna.

– Vi har fått spetskompetens till laget som vi ska utnyttja maximalt. Ungdomar som Viktor Törner, 19 år, och varför inte Philip Lennartsson, 17 år, kan blomma ut ordentligt med en sådan rutinerad spelare som Marcus vid sin sida. säger Vetlandas nye tränare Jonas Claesson i en kommentar.