Bandyklassikerns minus – sex miljoner

”Föreningens existens hänger på en tunn tråd”

SPORTBLADET

Den klassiska bandyklubben Boltic-Göta – med nio SM-guld i bagaget – går en tung tid till mötes. Klubben har skulder till spelare och leverantörer på 6,2 miljoner kronor, och nu bildar klubben ett aktiebolag för att rädda sin framtid.

– Föreningens existens hänger på en tunn tråd. Senast i höst måste vi ha skaffat fram kapital som täcker de fordringar som inte kan konverteras till aktier, säger klubbens advokat Henrik Nilsson till Värmlands Folkblad.

Men optimismen är stor i klubben.

– Om vi blir ett aktiebolag nu kommer vi ligga före våra konkurrenter. Då kan återigen ha ett topplag om fem år, säger Daniel Persson, ledare i den projektgrupp som ansvarar för stålbadet.

Samtliga spelare har gått med på att omvandla löneskulderna till aktier, och klubben har fått uppskov från skattemyndigheten. Men senast i höst måste Värmlandsklubben betala.

FAKTA

En av svensk bandys stora

Boltic, eller BolticGöta som klubben numer heter, är en av svensk bandys mest klassiska föreningar.

De har spelat 14 SM-finaler och har nio SM-guld: 1979, 1980, 1981,1982, 1983, 1984, 1985, 1988, 1995 (Dessutom har Göta tre SM-titlar, 1932,1935 och 1937).

På storhetstiden vimlade det av stjärnor i klubben – till exempel Bernt ”Bempa” Ericson, ”Pinnen" Ramström, Pelle Tognér, Björn Tömmernäs, Anders Bridholm, Ola Johansson, Mats Carlsson, Stefan Karlsson, ”Fille” Broström och Ola Fredricson.

TT