Karlssons målshow

”Det krävs att några kliver fram”

Foto: Lasse Allard
David Karlsson har just skickat in bollen i Örebros mål i premiären mot Örebro.
SPORTBLADET

Karlsson var namnet för dagen på Zinkensdamm.

David och Lasse gjorde samtliga sju mål när Hammarby slog Örebro i bandypremiären.

– Det krävs att några kliver fram, säger David Karlsson efter 7–3-segern.

Foto: Lasse Allard
Lasse Karlsson hittade rätt fyra gånger.

Målfesten började efter 25 minuters spel. Det var då David tog emot en hörna, rundade de utrusande spelarna och passade till Lasse, som tryckte in bollen från nära håll.

Ledningsmålet fick några av de 2 301 åskådarna att sjunga om SM-guld, men det hade knappast något med spelkvaliteten att göra. Sången var snarare ett bevis på att alkohol försämrar omdömet.

Faktum är att nykomlingen Örebro var nära att ta ledningen, men Lars Buskqvist brände en straff och Tomas Knutson prickade ribban på en hörna.

Hittade varandra bra

Isen var dålig, men spelet om möjligt ännu sämre.

– Det håller inte att transportera bollen, konstaterar Lasse Karlsson, 32.

Det blev bättre, men aldrig riktigt bra i den andra halvleken. De enda som övertygade var just Lasse och David Karlsson, som hittade både varandra och målet.

Lasse gjorde fyra av målen, David tre.

– Skönt att båda fick göra några mål trots att vi inte har hittat vår offensiv, säger Lasse Karlsson.

Det är uppenbart att Hammarby saknar skridskoskicklige spelmotorn Jesper Ericsson, som inför säsongen flyttade österut, till Uralskij Trubnik.

Jesper, fostrad i just Örebro, och David Karlsson kom till Bajen 2002 och fick uppleva storsatsningen som ledde till sex förlorade SM-finaler.

Under perioden vimlade det av landslagsstjärnor på Zinkensdamm, men det var då det.

– Nu är det väl nästan bara jag kvar med landslagsrutin. Jag får väl ta mitt ansvar och försöka visa vägen. Förhoppningsvis blir det några mål till under säsongen. Vi ska kriga om en slutspelsplats, säger David Karlsson, 27.

Skyttekungen återvände till Hammarby i december 2007, efter en misslyckad sejour i Ryssland. Han hoppas att Jesper Ericsson också ska vända hemåt.

”Saknar honom”

– Jag saknar honom jättemycket. Vi är kompisar och spelar bra tillsammans. Jag hoppas att han får kicken till jul. Nä, men nästa säsong hoppas jag att han spelar i Hammarby igen. Det finns inte så många spelare med den spelstilen, säger David Karlsson.

Jesper Ericsson önskade nog själv att han befunnit sig på Zinkensdamm i går, inte minst med tanke på att lillebrorsan Max, 17, gjorde elitseriedebut för Örebro.

FAKTA

Bandy

Hammarby 7

Örebro 3