”En skandal”

Bollnäs rasar mot domaren efter utebliven skräll

SPORTBLADET

Bollnäs var på väg mot en jätteskräll i derbyt mot Edsbyn.

Då visades försvarskuggen Andreas Westh ut.

Utan honom tappade Bollnäs till 4–4.

Lite för kallt för att locka storpublik. Men på isen var det stundtals heta känslor när Bollnäs och Edsbyn spelade 4–4 inför 4 229 åskådare.

Bollnäs fick hemmapubliken att tända till i början av andra halvlek, då laget tack vare tre snabba hörnmål vände underläge 1–2 till ledning 4–2.

– Innan den här matchen hade vi inte haft något vidare facit på fasta situationer, så det var väl skönt att det släppte, sade landslagsliberon Andreas Westh som satte en av hörnorna.

När Westh blev utvisad kort efter hemmalagets fjärde mål tog Edsbyn den chans som gavs. Westh höll ihop Bollnäs täta förvar mycket förtjänstfullt medan han fanns på isen.

Med honom borta orkade inte Bollnäs stå emot. Och efter matchen var Westh vansinnig på domaren.

– Jag tror att det var annandagens solklaraste brytning och så åker jag på tio minuter. Jag tycker att det är skandal, sa Westh till SVT24.

– Men hade någon sagt en poäng före matchen hade jag tagit den, sa Westh till TT.

– Men som matchen gestaltade sig vet jag inte riktigt. Och inte var det mycket till utvisning heller när jag åkte ut.

Hedqvist fick revansch

Med Westh utvisad kunde Per Törnberg reducera och Joakim Hedqvist kvittera inom loppet av tre minuter. För Hedqvist var det lite personlig revansch eftersom han bommade en straff vid ställningen 1–1.

– Staffen var dåligt slagen, hade jag satt den mot tättaket hade den gått in men den här var bara för dålig. Visst var det skönt att kunna dra in 4–4-målet som gav poäng, sade Hedqvist.

– Det var vi som styrde och ställde hela matchen men Bollnäs hade bestämt sig för att backa hem och vänta på oss. Det var som att möta ett handbollsförsvar, vi fick inga ytor alls. Men Bollnäs gjorde det bra, fortsatte han.

Sune Karlsson/TT