– Har sett för mycket på italiensk fotboll

Udda målfirande när Vetlanda kopplade greppet

SPORTBLADET

Per Einarsson punkterade kvartsfinalen mot Sirius med sitt 4-1-mål.

Och firade målet – med att dra tröjan över huvudet.

– Han har sett för mycket på italiensk fotboll, säger hans bror och tvåmålsskytten Björn Einarsson.

Uppsalalaget Sirius har varit elitseriens succélag den här säsongen. Laget slutade trea i tabellen och är för första gången sedan 1994 i bandyns SM-slutspel. Men det kan bli kortvarigt.

I går tog Vetlanda ett stadigt grepp om kvartsfinalen. Med 5-2 får Sirius ett tungt returmöte på måndag och måste vinna för att hålla sig kvar. En helt avgörande anledning till att hemmalaget vann i går var bröderna Einarsson. Björn petade själv in två returer och Per soloåkte igenom Sirius försvar och skickade in 4-1.

Öppnade en lucka

– De öppnade en lucka i försvaret sen försökte liberon rädda upp situationen. Men med målet kändes det som om luften gick ur dem, säger Per Einarsson.

Målet firade han ovanligt nog med att dra tröjan över huvudet. En målgest som han enligt Björn Einarsson tagit från fotbollens serie A.

– Han har sett för mycket på italiensk fotboll. Han håller på Fiorentina, det är kul när ungdomarna gör något, säger Björn.

Per:

– Det var trevligt att höra. De brukar pika mig för att jag tycker om italiensk fotboll.. Men det var nog ingen rationell tanke bakom det där.

Edsbyn vann som väntat sin kvartsfinal borta mot Vänersborg med 8-5.

ARTIKELN HANDLAR OM