Lillis utvisad – Bajen utklassat

Saik vann kvartsfinalen med 10–4

Foto: JOHAN WESSEL
Stefan Lillis Jonsson får syna det röda kortet.
SPORTBLADET

Sandviken utklassade Hammarby

Sandvikens chocköppning sänkte Hammarby i första kvartsfinalen. Utklassningssiffrorna skrevs till 10–4.

– Bedrövligt, sammanfattade Hammarbys Stefan Erixon.

Daniel Mossberg (fyra mål), Magnus Muhrén (tre) och Daniel Berlin (två) lekte stundtals med hemmalagets försvar.

– Vi får skämmas riktigt efter dagens insats. Vi hade inget försvar och vi slarvar bort en massa inspel, sade Hammarbys Stefan Erixon till SVT.

Snacket efter matchen kom dock att handla om en straffsituation i andra halvlek.

Daniel Elfving föll i anfallet med kvarten kvar att spela. I stället kontrade Mossberg in 7–4 och Hammarbys tränare Stefan ”Lillis” Jonsson var rasande, sprang ut på isen och blev utvisad.

– Straff där så vet man aldrig hur det hade gått... men vi får inte bete oss som vi gör, kommenterade Erixon situationen.

Kvartsfinalen inleddes med att Muhrén gjorde 1–0 redan i första minuten och några snabba spelvändningar med tafatt Hammarbyförsvar senare stod det 5–0 till gästerna. Hammarby vaknade till lite när David Karlsson satte en straff i 43:e minuten.

Publiken på Zinkensdamm trodde nog dock att Muhréns 6–1-mål tio minuter in i andra halvleken betydde god natt för hemmalaget men Hammarby skapade nerv i matchen. Tre mål på tre minuter och nu var det Sandvikenförsvaret som inte hängde med i tempot.

Västerås vann borta

Då gjorde Mossberg målet som Hammarby aldrig hämtade sig ifrån.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och gör mål på alla lägen vi får. Men i andra blir det match igen, så enkelt vinner vi inte, kommenterade Daniel Berlin till SVT.

För Västerås blev segersiffrorna 5–1 på bortaplan mot Broberg-Söderhamn. 2–1 i halvtid blev 3–1 efter hörnmål i 54:e minuten och Johan Geibert som klev upp som forward när Jonas Nilsson skadade sig gjorde sedan 4–1. Kvartsfinal två mellan lagen spelas på tisdag.

FAKTA

SM-slutspel herrar, kvartsfinal 1 i bäst av 3

Hammarby–Sandviken 4–10 (1–5)

Hammarby: David Karlsson 2, Johan Östblom, Stefan Erixon. Sandviken: Daniel Mossberg 4, Magnus Muhrén 3, Daniel Berlin 2, Mikko Aarni.

Publik: 3 536.

Broberg-Söderhamn–Västerås 1–5 (1–2)

Broberg–Söderhamn: Robert Dammbro. Västerås: Patrik Anderbro 2, Anders Bruun, Johan Geibert, Johan Andersson.

Publik: 1 509.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM