Saik skrällde mot VSK

Vann i snöyran i på Jernvallen

Foto: Bildbyrån
Magnus Muhrén.
SPORTBLADET

Sandviken vann något överraskande den första SM-semifinalen i bandy mot Västerås SK på hemmaplan med 4–1. Elitseriefyran Sandviken spåddes få svårt mot tvåan i tabellen, Västerås SK, men vann rättvist den snöiga tillställningen på Jernvallen.

– Det var vår första snömatch och det var ju inte så lyckat för vårt spel, säger VSK:s assisterande tränare Jonas Holgersson till vlt.se.

Matchen spelades 3x30 minuter just på grund av snöovädret.

– Det är inte favoritvädret men huvudsaken är att vi vinner, det var ett riktigt ställningskrig därute, sade Sandvikens Magnus Muhrén till SVT i halvtid.

Och han fick rätt. I matchens slutskede spikade Stefan Söderholm slutresultatet. Fullt rättvist – om du frågar motståndarna Västerås.

– Sandviken hade många fler spelare som var bättre än våra, de jobbade mycket bättre hela matchen, säger VSK:s assisterande tränare Jonas Holgersson till vlt.se.

”Vi kan så mycket bättre”

På tisdag möts lagen igen, då i Västerås. Går matchserien till tre matcher spelas även den sista i ABB Arena i Västerås. Alltså inomhusspel och helt andra förutsättningar.

Robin Mohlén, Magnus Muhrén (straff) och Mikko Aarni övriga målskyttar för Saik. Aarni friställdes av ett långt utkast av Saik:s målvakt Joel Othén. Anders Bruun tröstmålade för VSK på straff.

Och trots förlusten är inte VSK:s Ted Andersson deppig.

– Det var inte så jobbigt att förlora den här matchen för vi kände att vi kan så mycket bättre, säger han.

FAKTA

SM-slutspel herrar, semifinal 1 i bäst av 5

Sandviken–Västerås 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

Sandviken: Mikko Aarni, Magnus Muhrén, Robin Mohlén, Stefan Söderholm. Västerås: Anders Bruun.

Publik: 1 851.