Sirius laddar upp med sång

”Vi har så jäkla kul tillsammans”

SPORTBLADET

Efter bragdmatchen i måndags ska Sirius försöka skrälla på nytt mot Edsbyn i kväll.

Nu avslöjar mittfältaren Erik Sundin hemligheten bakom lagets succésäsong.

– Sirius-låten vi sjunger tillsammans inför matcherna, den betyder jävligt mycket för oss, säger han.

Foto: Bildbyrån
Erik Sundin - en sång- och en dansman.

Sirius är bandysveriges stora skrällgäng den här säsongen. Laget har 1–1 i semifinalserien mot omöjliga Edsbyn, med fem raka SM-guld, efter den sensationella segern i Bandykyrkan i tisdags.

Matchhjälte då blev Erik Sundin, som avgjorde i sudden death, och nu avslöjar han en av hemligheterna bakom lagets framgångar i år.

”Coolt med egen låt”

– Vi har så jäkla kul tillsammans och det är en mental styrka, allt är bara avslappnat och skönt. Vi garvar och sjunger tillsammans inför matcherna, sen går vi ut och slår de femfaldiga svenska mästarna, säger han.

Vad sjunger ni?

– Sirius-låten, det är en låt som Niklas i laget gjorde inför säsongen. Den betyder jävligt mycket för oss.

Sirius-låten heter egentligen ”Sirius Bandy” och Niklas är ingen annan än Niklas Hellqvist, Erik Sundins mittfältskollega.

– Jag skrev den när vi var på försäsongsläger ute på Barnens Ö, tillsammans med Erik Löhman som jobbar i klubbens ungdomsverksamhet. Jag skrev texten och hans skrev musiken, sen spelade vi in den. Det känns ganska coolt att ha en egen låt som vi laddar upp till. Hela vår uppladdning är nog lite unik. Det är lättsamt och kul, ingen som tuggar fradga precis. När man får göra det här, då ska man njuta, säger han.