Västerås mot bandyfinal

Leder med 2–1 i matcher mot Saik

SPORTBLADET

Västerås går med stora steg mot bandyfinalen på Studenternas nästa lördag.

Sandviken besegrades i den tredje semifinalen efter fyra snabba mål i andra halvlek.

Västerås bjöd de 3 011 på läktaren på en 5–3-seger och leder nu semifinalserien mot Sandviken med 2–1 i matcher. Precis som i den andra semifinalen i tisdags öste VSK in mål på kort tid.

Redan i den sjätte minuten tog hemmalaget ledningen genom Tobias Holmberg. Innan den första halvlekens slut hade dock Daniel Mossberg kvitterat.

– I första halvlek sjönk vi ner lite väl mycket, men i andra var vi riktigt, riktigt bra, säger VSK:s Michael Carlsson, som låg bakom tre av de fem målen.

I halvtidspausen måste Västerås ha diskuterat hur mål görs på bästa sätt. Inom loppet av sju minuter hade man nämligen gjort fyra.

Tobias Holmberg blev tvåmålsskytt tre minuter in på andra halvlek och bara minuten senare satte Anders Bruun 3–1 på straff, efter att Michael Carlsson fått ett slag på klubban. 4–1 ordnade mittfältaren Johan Geibert och två minuter senare fyllde lagkaptenen Magnus Joneby på i målprotokollet.

Ett mål som dödade matchen?

Inte alls. Sandviken reducerade till 5–2 och efter det var matchen hetare än någonsin. Med sju minuter kvar av ordinarie tid kom Saiks tredje mål och Västerås seger var egentligen inte säkrad förrän slutsignalen gick.

På söndag spelas den fjärde matchen i Sandviken.

– Det är först till tre segrar som gäller och vi har två nu. Nu är det bara att kriga som gäller, säger Michael Carlsson till SVT24.

FAKTA

Semifinal 3 i bäst av 5

Västerås–Sandviken 5–3 (1–1)

Västerås: Tobias Holmberg 2, Anders Bruun, Johan Geibert, Magnus Joneby. Sandviken: Daniel Mossberg, Daniel Berlin, Robin Mohlén.

Publik: 3 011.

Västerås leder med 2–1 i matcher.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM