Västerås SK vann semirysaren mot Saik

VSK-tränaren Holgersson vädjade till klackledaren om bättre stöd

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Det blir VSK mot Edsbyn i SM-finalen på Studenternas IP i Uppsala den 21 mars. I kväll vann VSK den femte och avgörande SM-semifinalen mot Sandviken med 4–3. Det efter att VSK-tränaren Jonas Holgersson vädjat till klackledaren om bättre stöd i slutet av matchen.

– Tack vare att vi är så kaxiga och vågar spela vårt spel vinner vi, säger Jonas Holgersson till SVT.

VSK ledde med 4–1 efter 75 minuters spel. Men Saik både reducerade och kvitterade – båda gångerna genom Daniel Mossberg. I slutet av den högdramatiska matchen pressade Sandviken hårt men VSK:s målvakt Daniel Kjörling stod pall för trycket.

Storpublik

6187 åskådare hade letat sig till ABB Arena i Västerås. En mycket bra siffra. VSK:s lagkapten, Ted Andersson, pangade in 1–0 redan efter 14 minuter.

– Helt fantastiskt att få spela final, hoppas det slutar likadant på lördag. Jag är så glad och stolt över vad vi har gjort, säger VSK-tränaren Jonas Holgersson.

På lördag väntar Edsbyn – och där vill en gammal skyttekung få avgöra.

– Jag är så jävla glad, att få avgöra här hemma inför hemmapubliken, det är helt sjukt. Nu ska vi ladda inför lördag och göra en bra match i Uppsala, säger VSK:s 2–1-skytt Michael Carlsson med tårarna rinnande nedför sina kinder.

En kul detalj var att VSK:s tränare Jonas Holgersson i slutet av matchen vädjade till klubbens klackledare om bättre publikstöd när Saik var på gång ifatt. Det kanske avgjorde?

FAKTA

SM-slutspel herrar, semifinal 5 i bäst av 5

Västerås–Sandviken4–3 (1–1)

Västerås: Ted Andersson, Michael Carlsson, Magnus Joneby, Oscar Robertsson. Sandviken: Daniel Mossberg 2, Daniel Eriksson.

Publik: 6 187.

Västerås vidare med 3–2 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM