Fosshaug: Fan vad kul

Legendaren lyrisk – kramade VSK:s spelare: ”Roligt”

MÄSTARMÖTET Per Fosshaug gratulerade Michael Carlsson efter slutsignalen. FOTO: LASSE ALLARD
SPORTBLADET

UPPSALA. Västerås är svenska mästare för första gången sedan 2001.

Då kunde inte Per Fosshaug dölja sina känslor.

– I dag är vi alla Västeråsare, säger legendaren.

SM-finalen mellan Västerås och Edsbyn var över, men Tillbergas tränare hade inga planer på att lämna Uppsala och Studenternas IP.

Per Fosshaug njöt av att se sina gamla lagkamrater ta emot SM-pokalen och stannade kvar länge för att krama om guldhjältarna.

– Fy fan vad kul, säger 43-åringen och kastar sig om halsen på Patrik Anderbro för att sedan slå armarna om Michael Carlsson.

Per Fosshaug, bandyns största geni och galning, kom till Västerås 1992 och blev klubben trogen fram till 2004, då klubbledningen tröttnade på skandalrubrikerna och gav honom sparken.

Trots den infekterade skilsmässan kommer en del av Per Fosshaug att förbli grönvit.

– Det var bra och viktigt att Edsbyns svit bröts – och det är roligt att just VSK gjorde det. Ungdomarna klev fram och det är kul att se, säger Per Fosshaug, som tidigare i veckan blev utsedd till årets pr-profil inom svensk bandy.

”Bästa guldet”

Veteranen Michael Carlsson – som spelade sin första SM-final redan 1996 – sa inte emot.

Som alla andra hyllade 36-åringen spelarna i det nya VSK.

– Av mina SM-guld är det här det bästa. Det var länge sedan vi vann och vi har ett nytt ungt lag. Jag unnar verkligen de unga killarna det här guldet, säger Carlsson.

Känner du samtidigt en revanschkänsla? Ni föll ju mot Edsbyn i fjolårets semifinal, trots att ni ledde den femte och avgörande matchen med 3–0?

– Visst är det så, även om vi har försökt att lämna det bakom oss. Inför matchen kändes det som att de måste vara bra för att slå oss.