Edsbyntränarens raseriutbrott

Ola Johansson kokade av ilska efter domslut

SPORTBLADET

Här exploderar vanligtvis timide Ola Johansson.

Edsbyns tränare blev fullständigt vansinnig när två spelare visades ut med 20 minuter kvar.

– Det blev lite kaotiskt och det var inte så begåvat, säger han efteråt.

Ola Johansson har kallats mannen med guldbyxorna. Totalt som spelare och tränare har han vunnit 17 SM-guld.

Men i dag gick Johansson och hans Edsbyn på pumpen.

– Det snurrar en massa situationer i huvudet. Alltid när man förlorar grämer man sig över vissa situationer. Jag funderar över alla utvisningar och hur fan det kunde gå till, säger han till SVT24 efter finalförlusten mot Västerås.

”Kaotiskt”

Med 20 minuter kvar fick Edsbyn två spelare utvisade. Precis efter 2–3-målet sparkade målvakten Anders Svensson bort bollkorgen vid sidan om målet i ren frustration, och fick då tio minuters utvisning.

Och vid 3–3 snackade Joakim Hedqvist till sig en tia.

Domsluten fick Ola Johansson att koka av ilska. Han kastade föremål i backen och skrek – en ovanlig syn då Johansson normalt sett är lugnet själv.

– Det var lite kaotiskt och det var inte så begåvat. Jag vet inte vad som händer, men dom sitter ju där i alla fall, säger Johansson till SVT24.

”Retar mig”

Med två man mindre släppte Edsbyn in ett mål. Laget kvitterade visserligen kort senare, så det var inte där matchen avgjordes.

I stället avgjorde Jonas Nilsson med fem minuter kvar då lagen hade lika många spelare på isen.

– Vi gjorde en bra andra halvlek, hade bra tryck i grejerna. Men Västerås var fyllda av energi och framåtanda. Det retar mig att vi inte lyckades fixa det sista. Men det gäller att kunna klara av att ta en förlust också, säger Ola Johansson, som inte vet om han blir kvar som tränare i Edsbyn.

– Jag har ingen aning om vad som händer.