Sandviken bästa svenska lag i Champions cup

SPORTBLADET

Sandviken blev bästa svenska lag på tredje plats när Champions cup avgjordes i Edsbyn.

Dynamo Kazan vann den helryska finalen mot Zorkij med 4–3.

SAIK.

Sandviken blev bästa svenska lag efter 11–4 mot Vetlanda i bronsmatchen.

Champions cup är den första av tre större uppvärmningsturneringar i bandy, Svenska cupen (i Västerås) och World cup (Sandviken) ska också avverkas innan seriestarten.

I gruppspelet var Vetlanda det svenska lag som plockade flest poäng, vann samtliga tre matcher men tappade finalplatsen på sämre målskillnad än Zorkij.

En svensk spelare fanns på isen i finalen, målvakten Marcus Bergwall i Dynamo Kazan som vann sin grupp utan poängförlust. Kazan vann också finalen sedan Sami Laakonen avgjort i slutet.

Edlund sexmålsskytt

I matchen om tredje plats mot Sandviken var Vetlanda chanslöst. Christoffer Edlund som förra säsongen spelade just i Vetlanda visade vägen med sex av Sandvikens mål, Saik vann 11–4. Totalt gjorde Edlund tolv mål i turneringen och vann skytteligan.

– Jag visste redan innan han kunde göra mål och det var väl extra kul för honom att göra mål på sitt gamla lag, sade Sandvikens tränare Ola Grönberg.

– Men jag är nöjd med väldigt många bitar i vårt spel. Vi har tränat mer rätt inför den här säsongen, mer bandylikt och alla har fått vara hela. Det känns som vi har ett starkare lag denna säsong, alla litar på varandra på ett annat sätt. Om det fortsätter så här kanske vi kan få spela bandy långt in i mars.

TT