Nätade – efter 20 sekunder

Ett ögonblick...

SPORTBLADET

...bandyspelaren Jonas Nilsson, 25, som gjorde mål efter 20 sekunders spel när Västerås slog Broberg.

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Nilsson jublar.

– Bättre start kan man inte få. Det var riktigt snyggt, ett mönsteranfall. Micke Carlsson slog en genomskärare och jag blev helt ren med målvakten. Kul att man kan glädjas åt något. Vi var inte helt hundra i kväll.

Har du varit med om något liknande?

– Vi gjorde likadant mot Broberg förra året, men då var det (Magnus) Joneby som gjorde målet. Jag tror att det var efter 20 sekunder då också.

Om ni inte slagit av på takten hade ni vunnit med 270-0. Nu blev det 4-2 till slut. Rättvist?

– Vi hade många chanser i början och borde ha dödat matchen tidigt. Nu blev det nervigt på slutet. Det hackar lite här och där. Vi kör slut på oss själva. Broberg skapade en del, så vi får vara glada att vi vann.

Inte för att göra dig besviken, men 20 sekunder är egentligen en evighet. Rekordmannen Per Fosshaug gjorde mål efter fem sekunder när Tillberga slog Villa-Lidköping 2008, Hans Johansson slog till efter åtta sekunder när Västerås besegrade Edsbyn 1996...

– Fem sekunder! Det är mycket snabbare, faktiskt. Då kan det inte försvarsspelet vara hundraprocentigt. Jävla oflyt, men jag är nöjd med 20 sekunder. Vi gjorde ett snyggt mål och behöver inte be om ursäkt för det.

Det var ditt femte mål för säsongen. Är du nöjd så här långt?

– Ja, det är jag. Utan att prata om antalet mål känner jag att jag har utvecklats och blivit bättre.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag kan tänka mig att krypa ner under täcket.