Hammarby vann på dålig is

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Patrik Nilsson.
SPORTBLADET

Det var en tung skyttekung som gick av isen efter fredagens möte mellan Hammarby och Kungälv i bandyns elitserie.

– Jag väger ju för fan hundra kilo. Det blir tungt när isen är dålig, sade Patrik Nilsson.

Hans Hammarby vann ändå matchen med 7–4.

Kungälv och Hammarby gick in på Zinkensdamms is med liknande facit: sex poäng på sex matcher i serien och varsin seger i den senaste omgången. Ändå var Kungälv en given underdog. Västkustlaget har inte vunnit på bortaplan hittills under säsongen och på pappret har Hammarby ett bättre lag, med tre landslagsspelare mot noll.

Hemmapubliken fick också anledning att jubla redan i den fjärde matchminuten när anfallaren David Karlsson kom fri och enkelt kunde lägga in bollen bakom Kungälvs Pertti Virtanen. Ledningen behöll Hammarby matchen igenom, men inte utan att Kungälv bjöd på visst motstånd. Fyra mål trillade in för bortalaget innan domaren blåste av matchen.

Hammarbys lagkapten Stefan Erixon gjorde två mål och anfallaren David Karlsson tre. Men det var säsongens nyförvärv Patrik Nilsson som rev ner flest applåder när han gjorde sina två. Nilsson, som förra säsongen spelade i ryska Kazan, är den som gjort flest mål för Hammarby under säsongen.

Efter matchen gav han sitt lag godkänt, men inte mer.

– Vi vinner ju, men det var ingen höjdarmatch. Mycket långbollar och dålig is.

Hammarby är ett av de lag i elitserien som fortfarande spelar utomhus. Patrik Nilsson kräver en bandyhall i Stockholm, för att sporten ska kunna överleva.

– Annars går det inte att värva några nya spelare. De yngre spelarna vänder sig någon annanstans, där de kan spela inomhus.

Ytterligare två elitseriematcher spelades under fredagen. Det blev oavgjort, 2–2, när Bollnäs gästade Vetlanda och Vänersborg vann enkelt på hemmaplan mot Falun, med 7–2.

FAKTA

SÅ GICK DET I FREDAGENS MATCHER:

Vetlanda–Bollnäs 2–2 (2–1)

Vetlanda: Andreas Lysell, Björn Einarsson. Bollnäs: Per Hellmyrs, Juho Liukkonen.

Publik: 557.

Hammarby–Kungälv 7–4 (5–2)

Hammarby: David Karlsson 3, Patrik Nilsson 2, Stefan Erixon 2. Kungälv: Glenn Skoglund, Daniel Nilsson, Daniel Gratjov, Markus Kumpuoja.

Publik: 2 124.

Vänersborg–Falun 7–2 (3–1)

Vänersborg: Andreas Eriksson 2, Viktor Weiselius 2, Pekka Rintala, Mikael Olsson, Misja Pasjkin. Falun: Johan Kruse 2.

Publik: 1 223.

TT

TT