Trots magsjuka vann han målkungsmötet

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Toppmötet mellan Sandviken och Hammarby vanns av Bajen.

Men prestigemötet mellan målkungarna Christoffer Edlund och Patrik Nilsson stod i fokus inför matchen.

Magsjuke Patrik Nillson vann matchen i matchen och stod för tre mål – trots att han var osäker på spel på grund av magsjuka.

Inför matchen i Göransson Arena ledde skytteligaledaren Christoffer Edlund matchen på poäng. Hammarbystjärnan Patrik Nilsson medverkan i matchen bestämdes sent då han legat magsjuk. Men när matchen kom igång visade Nilsson sin målfarlighet i sin återkomsten till Sandviken.

Tre mål av Nilsson

Med tre mål blev Nilsson Hammarbys matchvinnare i prestigemötet inför storpublik i Göransson Arena.

Men Patrik Nilsson kan bli av med sitt ”oslagbara” målrekord på 94 fullträffar under en säsong till Sandvikens Christoffer Edlund, som ”Bara” gjorde ett mål i dagens match.

– Jag har faktiskt inte riktigt koll på hur många mål han har gjort, men vet att han ligger över mitt snittt, säger förre saik:aren Patrik Nilsson till Gefle Dagblad.

Matchstraff för Saik

Det ska dock sägas att Sandviken jobbade i uppförsbacke redan från den 37:e minuten. Vid ställningen 0–1 åkte Saiks Daniel Eriksson på ett grovt matchstraff efter att ha träffat David Karlsson i ansiktet med klubban. Därmed fick hemmalaget spela resten av matchen med en man mindre.

Hammarby, som vann med 6-4, ligger kvar på sjätte plats, sex poäng efter serieledande Sandviken.

FAKTA

Skytteligan i elitserien

1) Christoffer Edlund, SAIK 55

2) Magnus Muhrén, SAIK 34

3) Patrik Nilsson, Hammarby 31

ARTIKELN HANDLAR OM