Superryssen nära övergång

Svesjnikov kommer till Sandviken i dag

Bäst i världen Det mesta talar för att Micha Svesjnikov skriver på för Sandviken. FOTO: AP
SPORTBLADET

I dag landar den ryska bandystjärnan Micha Svesjnikov, 36, i Sandviken. Allt tyder på att han skriver kontrakt med klubben.

– Ja, vi tror att det blir så. Men det har varit så många turer så vi är inte säkra förrän vi har hans namnteckning, säger källor ur Sandvikenledningen till Sportbladet.

Den ryske landslagsstjärnan, som brukar kallas för världens bästa bandyspelare, har redan flyttat hem till Ljusdal där han har sin familj efter att ha blivit rysk mästare för åttonde gången i Dynamo Moskva.

När skilsmässan mellan Sandvikenstjärnan Magnus Muhrén blev definitiv för några veckor sedan var spekulationerna i full gång om att Svesjnikov var på väg till klubben.

– Jag kommer inte att prata om bandy under april och har inte så mycket att berätta, men jag ska fortsätta spela. Jag har satsat på bandyn i hela mitt liv och det blir ingen stor förändring, sa Misja Svesjnikov till Sportbladet då.

Nu pekar alltså allt på att Svesjnikov skriver på under sitt besök i Sandviken i dag. 36-åringen har spelat i Ljusdal, Vodnik och Dynamo Moskva och har flera gånger blivit utsedd till världens bästa bandyspelare.

Under tisdagen bekräftades övergången: Micha Svesjnikov har skivit på för två år med Saik.

Mer Saik-nytt: Thony Lindquist blir huvudtränare – för tredje gången i klubben. Tidigare sejourer har varit 1989-94 och 1999-01.

ARTIKELN HANDLAR OM