SAIK i ekonomisk kris

Krispaketet: Spelarna tvingas avstå del av lönen

SPORTBLADET

Sandviken är i ekonomisk kris.

Därför har man tagit fram ett krispaket där det bland annat ingår att alla anställda tvingas avstå en del av lönen.

– Gör vi ingenting nu går vi mot en miljonförlust, säger SAIK:s ordförande Lars-Olof Skoog.

På planen går allt enligt beräkningarna. Sandvikens AIK leder bandyns elitserie och vann så sent som i helgen mot HaparandaTornio med 14–4.

Men på sidan av går det inte enligt den kalkylerade planen.

1,1 miljoner back

Klubben är i ekonomisk kris och enligt beräkningarna är man på väg mot en ekonomisk förlust som innebär att man, enligt, Gefle Dagblad, kommer hamna 1,1 miljoner back från föregående säsong.

– Om vi rullar på så här resten av säsongen kommer vi landa på en miljonförlust, och det är helt oacceptabelt. Vi kommer dessutom öka på våra leverantörsskulder där vi redan nu har legat ohälsosamt mycket efter till en hel del företag i regionen. Plus att vi äventyrar vår förmåga att hålla ingångna avtal med spelare och ledare, säger Lars-Olof Skoog till gd.se.

"Positivt möte"

Därför har man tagit fram en rad åtgärder. Där ingår framför allt att öka publikintäkterna, öka sponsorintäkterna och att sänka lönerna. Det sistnämnda görs genom att all personal – inklusive spelarna – tvingas avstå 10-15 procent av lönen under resten av säsongen.

– Vi hade ett möte, som man naturligtvis bävade inför, där vi informerade spelarna och det var ett positivt möte, alla hoppas ju att vi ska lösa det här så att de kan få tillbaka pengarna vid årets slut, men det finns inga garantier, det beror på om vi lyckas med övriga delar eller inte, säger Skoog.

ARTIKELN HANDLAR OM