Lysrör rasade ner i Sandvikens hall

SPORTBLADET

20 meter lysrörsarmaturer föll ner från taket strax innan ett bandylag skulle gå på isen inne i Sandvikens nya hall Göransson Arena idag på tisdagsförmiddagen.

– Vi är innerligt glada att ingen människa har kommit till skada. Vi avvaktar nu en ny besiktning av taket, säger Mikael Reijer, vd, Sandvikens Specialfastigheterer AB.

Foto: scanpix
Göransson Arena.

Skandalerna kring Sandvikens nybyggda Göransson Arena avlöser varandra. Förra vintern stängdes den av för att taket höll på rasa ner av all snö och i helgen fick delar av anläggningen stängas av på grund av årets tunga snöfall. Och det var under arbetet med att få bort den snön med en kran som olyckan inträffade.

– De har agerat mot våra instruktioner om hur snöskottningen ska gå till, säger Mikael Reijer till Arbetarbladets nätupplaga.

Göransson Arena hålls nu stängd för träningar under tisdagen och onsdagen under tiden som olyckan utreds. Den mänskliga faktorn anses vara orsaken till det allvarliga tillbudet och Hedmans Plåt, som utförde snöröjningen, samt Sandvikens Specialfastigheter AB har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

ARTIKELN HANDLAR OM